ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Συντριβή Antonov: Η Σερβία μετέφερε 11,5 τόνους πυρομαχικά – Προορισμός το Μπαγκλαντές

Περισσότερα στοιχεία για το Antonov που συνετρίβη στην Καβάλα το βράδυ του Σαββάτου βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το φορτίο που μετέφερε και τον προορισμό του.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Βελιγράδι, ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος μετέφερε 11,5 τόνους πυρομαχικών.

Συγκεκριμένα, τα πυρομαχικά φορτώθηκαν στο αεροδρόμιο Μέγας Κωνσταντίνος στην πόλη Νις στη Νότια Σερβία. Είναι σερβικής παραγωγής πυρομαχικά, τα οποία νόμιμα εξάγονται προς το Μπαγκλαντές.

Στις 09:40 (ώρα Ελλάδας απογειώθηκε από την πόλη Νις και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα μέχρι να βγει από τον εναέριο χώρο της Σερβίας. Ο Νεμπόισα Στεφάνοβιτς είπε ότι το αεροπλάνο ανήκε σε ιδιωτική εταιρεία της Ουκρανίας και ότι η εξαγωγή των πυρομαχικών έγινε με την άδεια των σερβικών αρχών.

Από την Ουκρανία τα οκτώ μέλη του πληρώματος

Ο γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Βαντίμ Σαμπλούκ, επισκέφτηκε το σημείο που συνετρίβη το αεροσκάφος, ενημερώνοντας τις ελληνικές αρχές ότι τα οκτώ μέλη του πληρώματος είναι από την πατρίδα του.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο τελικός προορισμός του Antonov ήταν το Μπαγκλαντές.

Ο Ουκρανός διπλωμάτης παρακολούθησε τα πρώτα πλάνα από το drone που πετούν οι αρχές πάνω από την περιοχή, όπου οι πρώτες εικόνες δείχνουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους και τη σορό ενός από τα μέλη του πληρώματος.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα