ΕπικαιρότηταΚόσμος

Συνετρίβη αεροσκάφος των πακιστανικών αερογραμμών

Εικόνα αρχείου

Ένα επιβατικό αεροσκάφος των πακιστανικών αερογραμμών Pakistan International Airlines συνετρίβη στο Καράτσι, ενώ πετούσε από την Λαχόρη.

Την συντριβή επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος της εταιρείας λέγοντας ότι στο αεροσκάφος τύπου Airbus A320 που εκτελούσε την πτήση 8303  επέβαιναν 91 επιβάτες και επιπλέον 7 μέλη πληρώματος.

Αναφορές κάνουν λόγο για 107 επιβαίνοντες (99 επιβάτες και 8 μέλη πληρώματος). Πάντως, ο δήμαρχος του Καράτσι έκανε γνωστό ότι κανένας από τους επιβαίνοντες δεν έχει επιζήσει.

Το αεροσκάφος είχε προορισμό το αεροδρόμιο Τζινά στο Καράτσι και κατέπεσε ενώ βρισκόταν πολύ κοντά στο αεροδρόμιο προορισμού του.

Μάλιστα, τα πακιστανικά μέσα αναφέρουν ότι το αεροσκάφος έπεσε σε κατοικημένη περιοχή και οι πρώτες εικόνες από την περιοχή δείχνουν πυκνούς καπνούς να βγαίνουν ανάμεσα σε σπίτια.

Στο σημείο της συντριβής έφτασαν σωστικά συνεργεία και ο στρατός. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ήδη έχουν ανασυρθεί νεκροί από ένα σπίτι ένας 33χρονος και ένα 5χρονο παιδί, ενώ άλλοι τέσσερα άτομα που βρίσκονταν στο σπίτι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το αεροσκάφος είχε κάνει τρεις προσπάθειες για να προσγειωθεί ωστόσο ήταν όλες αποτυχημένες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε πρόβλημα με το άνοιγμα των τροχών προσγείωσης.

Close