Αντιπεριφέρεια ΠειραιάΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Συνεργασία για θέματα Πολιτικής Προστασίας

Συνάντηση εργασίας για την αποτελεσματική διαχείριση των θεμάτων Πολιτικής Προστασίας, είχαν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά Ιωάννης Σταμούλης.

Στην συνάντηση συμμετείχαν στελέχοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, της περιφερειακής συμβούλου, εντεταλμένης για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννας Τσούπρα και των περιφερειακών συμβούλων Γιώργο Αλεβιζόπουλο, Μαρία Λαμπρίδου και Γιάννη Μοίρα.

Στη διάρκεια της συνάντηση εξετάστηκαν τα σχέδια Πολιτικής Προστασίας σε όλα τα επίπεδα:

1. Πρόληψη με ασκήσεις και ενημέρωση

2. Διαχείριση κρίσεων κατά την εξέλιξη του φαινομένου

3. Αποκατάσταση υποδομών και εγκαταστάσεων

Στην διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε η άριστη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η σημασία της στην εφαρμογή των υπαρχόντων σχεδίων, σύμφωνα με τα οποία αποφασίστηκε να γίνουν το επόμενο διάστημα οι εξής ενέργειες:

1. Στα σχολεία και γενικά σε εκπαιδευτικά ιδρύματα η πραγματοποίηση ενημερωτικών προγραμμάτων και ασκήσεις για περιπτώσεις σεισμών, πυρκαγιάς, πλημμυρών κ.α.. Παράλληλα, θα επισημανθούν για να ληφθούν, όπου απαιτείται, πρόσθετα προληπτικά μέτρα.

2. Στα νοσοκομεία, με απόλυτη προτεραιότητα στο Κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας, θα γίνουν ασκήσεις εκκένωσης και θα ληφθούν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα στον προαύλιο χώρο και στις κτιριακές εγκαταστάσεις.

3. Στις σήραγγες της λεωφόρου Παπανδρέου θα γίνουν ασκήσεις για περιστατικά σύγκρουσης βαρέων οχημάτων, πυρκαγιάς και ανατροπής βυτιοφόρου.

4. Σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, κατηγορίας SEVEZO, όπου θα γίνουν ενημερώσεις, έλεγχοι και ακολούθως ασκήσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ατυχημάτων μεγάλης κλίμακας.

 

Προτεινόμενα