Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Συνεχίζεται η δωρεάν μεταφορά ΑμεΑ στο Σικιαρίδειο Ιδρυμα

Η Περιφέρεια Αττικής διασφάλισε για άλλες δύο σχολικές χρονιές τη δωρεάν μεταφορά 80 μαθητών ΑμεΑ από την κατοικία τους στο σχολείο και στα εργαστήρια του Σικιαριδείου ιδρύματος, στο Μαρούσι.

Η συνολική χρηματοδότηση για τις σχολικές περιόδους 2018- 2019 και 2019- 2020 ανέρχεται σε 538.904 ευρώ, ενώ αυξήθηκαν από 30 σε 50 οι πόλεις- περιοχές από τις οποίες θα διέρχονται καθημερινά τα δρομολόγια.

Επιπλέον, το Σικιαρίδειο ενισχύεται φέτος με 221.063 ευρώ προκειμένου να ανταπεξέλθει σε λειτουργικές του δαπάνες, ενώ ως Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδων ΑμεΑ χρηματοδοτείται μέσω του ΠΕΠ Αττικής με 433.000 ευρώ, εκ των οποίων έχουν ήδη εκταμιευθεί οι πρώτοι πόροι.

«Η ιστορική κοινωνική δομή του Αμαρουσίου επέστρεψε πλέον στην κανονικότητα και τέθηκαν στέρεες βάσεις για τη βιωσιμότητά του, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο και τη διοίκηση του Σικιαριδείου», επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος και προσέθεσε:

«Ως Περιφερειακή Αρχή σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή κοντά στις ανάγκες παιδιών, γονέων και εργαζομένων. Αποτρέψαμε την οικονομική κατάρρευση του Ιδρύματος και διασφαλίσαμε στην πράξη την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του.

Σας καλώ να θυμηθείτε και να συγκρίνετε τη σημερινή κατάσταση με αυτή προ τριών- τεσσάρων ετών. Με την ανάληψη του κόστους μεταφοράς 80 μαθητών ΑμεΑ για άλλες δύο σχολικές χρονιές, οι συνολικές χρηματοδοτήσεις από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους ξεπερνούν τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία τριετία».

Οι πόλεις περιοχές από τις οποίες καθημερινά θα διέρχονται δρομολόγια, είναι:

Ωρωπός, Καματερό, Άνω Λιόσια, Μενίδι, Αχαρναί, Νέα Ερυθραία, Κηφισιά, Βριλήσσια, Μαρούσι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χαλάνδρι, Π. Ψυχικό, Παπάγος, Γαλάτσι, Αγία Παρασκευή, Γέρακας, Παιανία, Νέα Ιωνία, Περισσός, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδώνα, Μεταμόρφωση, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Περιστέρι, Κηπούπολη, Ίλιον, Αγ. Ιωάννης Ρέντη, Ταύρος, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Βούλα, Γλυφάδα, Άλιμος, Αγ. Δημήτριος, Βύρωνας, Ζωγράφου, Γουδί, Ιλίσια και Αθήνα- από τις περιοχές Αμπελόκηποι, Νέος Κόσμος, Κουκάκι, Πλ. Κουμουνδούρου, Βοτανικός, Κολωνός, Πλ. Αμερικής, Κυψέλη, Σεπόλια και Άνω Πατήσια.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής