ΔήμοιΔήμος Γαλατσίου

Συνεχίζεται η απόσυρση εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων στο Γαλάτσι

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται στο Γαλάτσι η απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων στις γειτονιές της πόλης, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που γίνεται με σκοπό τη μείωση του προβλήματος έλλειψης χώρων στάθμευσης, τη μείωση του κυκλοφοριακού και τη βελτίωση της εικόνας της πόλης.

Ο Δήμος εφαρμόζει στο ακέραιο το Προεδρικό Διάταγμα 116/2004, που προβλέπει την απόσυρση εγκαταλελειμμένων ΙΧ σε εύλογο χρονικό διάστημα και αφού παρέλθουν 3 μήνες και 45 ημέρες συνολικά, κατόπιν επικόλλησης σχετικών εγγράφων-ειδοποιητηρίων.

Ειδικότερα, την τετραετία 2014-2018 απομακρύνθηκαν από τους δρόμους του Γαλατσίου περίπου 500 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και περίπου 200 μοτοσυκλέτες και λοιπά οχήματα, όπως φορτηγά, τρέιλερ κ.ο.κ. Τα μισά απομακρύνθηκαν με δημοτικό γερανό και τα υπόλοιπα από τους ιδιοκτήτες τους κατόπιν προειδοποίησης τους Δήμου για απόσυρσή τους.

Ο Δήμος Γαλατσίου απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες που έχουν εγκαταλείψει τα οχήματά τους στους δρόμους της πόλης να φροντίσουν την απόσυρσή τους, καθώς αποτελούν εστία μόλυνσης, δημιουργούν κώλυμα στη στάθμευση και εμποδίζουν την κυκλοφορία αυτοκινήτων και πεζών. Με αυτό τον τρόπο συμβάλουν όλοι στην καθιέρωση καλύτερων όρων βιώσιμης αστικής κινητικότητας στο Γαλάτσι.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 213-2055404.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι