Περιφέρεια Κεντρικής ΜακεδονίαςΠεριφέρειες

Συναυλία αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη

Συναυλία-αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού ΠΚΜ και η θεματική Αντιπεριφέρεια Τουρισμού και Πολιτισμού της ΠΚΜ, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 20:00, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Εφέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο του Ελύτη (1911-1996) και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τον τιμάει, διοργανώνοντας μία μουσική εκδήλωση, με μία δυναμική νεανική ορχήστρα, τους «Νέους Μουσικούς Χωρίς Σύνορα» και Guest τον Κώστα Μακεδόνα.

Θα ακουστούν απαγγελίες ποιημάτων αλλά και μελοποιημένα ποιήματα του ποιητή από τους«Προσανατολισμούς», τον «Ήλιο τον Ηλιάτορα», «Τα Ρω του έρωτα», και το «Άξιον Εστί».

Η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ Άννα Μυκωνίου δήλωσε:

«Για εμάς τους Έλληνες ο Ελύτης είναι ο ποιητής μας, αυτός που μας έμαθε να εκτιμούμε τον πλούτο της γλώσσας μας, να ακριβολογούμε μέσα στα μυστήρια, να αφουγκραζόμαστε τους παφλασμούς της θάλασσας, να σεβόμαστε τα τοπία της πατρίδας μας, να παρατηρούμε το παιχνίδισμα του ήλιου στα κυκλαδόσπιτα.

Είκοσι χρόνια μετά το θάνατο του οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανή την μνήμη του και την ποιητική του δημιουργία. Οι στίχοι του Ελύτη ενέπνευσαν τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες.

Σε αυτή την ξεχωριστή συνύπαρξη είναι αφιερωμένη η εκδήλωση μας. Θα σας παρουσιάσουμε ένα βράδυ γεμάτο μελωδικές στιγμές, που η ποίηση θα ζωντανέψει, θα αγγίξει, θα ζεστάνει και θα εμπνεύσει τις καρδιές όλων και ευελπιστούμε κυρίως των νέων».

 

Η συναυλία πλαισιώνεται από τους «Νέους Μουσικούς χωρίς Σύνορα». Τραγουδούν: Μαίρη Δούτση, Γεωργία Μαυρατζά, Χριστίνα Τσίτου Τάσος Σιδηρόπουλος, Ιορδάνης Καρασίδης Ενορχήστρωση: Ανδρέας Τσιμπανογιάννης.

Διεύθυνση Ορχήστρας: Ελένη Παγγούρα

Guest: Κώστας Μακεδόνας

Απαγγελία-Επιμέλεια: Άντα Τσεσμελή – Edwards

Παρουσίαση: Παναγιώτης Κουντουράς

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη!

Αντί εισιτηρίου, μπορείτε να συνδράμετε με κουπόνια των 5,10,15€ για το Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος και υπέρ του Ορφανοτροφείου Μέλισσα.

 

Προτεινόμενα