Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τη διοίκηση της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με την παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Κώστα Πουλάκη και του διευθυντή του Γραφείου του, Δημοσθένη Παπασταμόπουλου.

Από την ΕΝΠΕ, παρέστησαν οι:

* πρόεδρος και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

* περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου

* περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης

* περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας

* περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος

* περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου

* περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης

* περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος

* περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Γιάννης Σγουρός

* περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης

 

Στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου τρεις ώρες μέσα σε ένα δημιουργικό κλίμα, τα μέλη της διοίκησης της ΕΝΠΕ παρουσίασαν τις θέσεις και τις προτάσεις τους γύρω από τα θεσμικά, διοικητικά και οικονομικά ζητούμενα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης για την τρέχουσα περίοδο.

Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκαν στα διαρκή προβλήματα υποστελέχωσης, στα ζητήματα αρμοδιοτήτων σε σχέση με τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στη δέσμη διατάξεων που προωθείται αναφορικά με ένα πλήθος επιμέρους ζητημάτων που απασχολούν Δήμους και Περιφέρειες, στον Καλλικράτη, στην μεταφορά αρμοδιοτήτων των ΥΔΕ στις Περιφέρειες, στον εκλογικό νόμο.

Ο υπουργός Εσωτερικών συμφώνησε με την άποψη που διατυπώθηκε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να βρίσκεται στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι η πολιτική του υπουργείου κινείται στα πλαίσια των προγραμματικών κατευθύνσεων της κυβέρνησης και ότι θα υπάρξει συνέχεια σε βασικές πολιτικές επιλογές.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:ΕΝΠΕ