ΔήμοιΔήμος ΜεγαρέωνΠΕΔΑΦορείς-Οργανισμοί

Συνάντηση ΠΕΔΑ με τον δήμαρχο Μεγαρέων

Τον δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη επισκέφθηκε στο Δημαρχείο της πόλης ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης και είχε πολύωρη συνεργασία μαζί του για θέματα αυτοδιοίκησης, θεσμικού και τοπικού χαρακτήρα.

Ο Γρ. Σταμούλης ενημέρωσε τον Γ. Ιωακειμίδη για τα υπό εξέλιξη έργα στο Δήμο του και ζήτησε την υποστήριξη της ΠΕΔΑ στην προσπάθεια που καταβάλλει ο ίδιος και οι συνεργάτες του να επιλυθούν προβλήματα που «κληρονομήθηκαν» από παρελθούσες διοικήσεις του Δήμου και εξακολουθούν να είναι υψηλής προτεραιότητας.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων αναφέρθηκε στην μεγάλη διοικητική έκταση του Δήμου που προέκυψε από τις συνενώσεις του «Καλλικράτη» κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις δυσκολίες που εμφανίζει η καθημερινή επιστασία και διαχείριση της και τέλος, εξέφρασε στον πρόεδρο της ΠΕΔΑ την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι «καταφέραμε να εξορθολογήσουμε τη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, τα οποία με μια νοικοκυρεμένη πολιτική «ήρθαν στα ίσα τους» δεδομένου ότι το 2014 παραλάβαμε χρέη».

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης είχε την ευκαιρία μετά το πέρας της συνεργασίας του με τον Γρηγόρη Σταμούλη να ξεναγηθεί σε περιοχές του Δήμου και ειδικότερα στις ακτές της πόλης οι οποίες και αποτελούν σταθερό πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό πολιτών του λεκανοπεδίου.

Αναφερόμενος ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ στην ενημέρωση που είχε από τον συνάδελφό του Γρηγόρη Σταμούλη, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «φεύγω σοφότερος με όσα είχε την καλοσύνη να μου πει ο δήμαρχος Μεγαρέων και βέβαια, με ενισχυμένη την πεποίθηση ότι η αυτοδιοίκηση, αν και με περιορισμένα μέσα και με μειωμένους άνω του 60% πόρους, κάνει τη δουλειά της πολύ καλύτερα από την κεντρική διοίκηση».

Στην σύσκεψη, συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Μεγαρέων, Κωνσταντίνος Φυλακτός, Ελένη Ρήγα, Ελευθέριος Κοσμόπουλος, Νίκος Παπαπανούσης και Σταύρος Φωτίου, οι οποίοι και κατέθεσαν τις προσωπικές εμπειρίες και γνώσεις τους από την καθημερινή διαχείριση των ευθυνών τους.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι