Αντιπεριφέρεια ΠειραιάΔήμοιΔήμος ΠειραιάΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Συνάντηση Μώραλη με την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υπό την υπουργό Μυρσίνη Ζορμπά, με θέμα την πρόθεση του ΚΑΣ να κηρύξει τον Πειραιά ενιαίο αρχαιολογικό χώρο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κ. Στρατής, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, η πρόεδρος του ΚΑΣ Μ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη και η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πειραιά Στ. Χρυσουλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, ο δήμαρχος Πειραιά σε κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά παρουσία εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της πόλης, γνωστοποίησε την αντίθεσή του στην ενδεχόμενη κήρυξη του Πειραιά ως ενιαίου αρχαιολογικού χώρου.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης αμέσως μετά τη συνάντηση τόνισε σε δήλωσή του:

«Συναντήθηκα σήμερα με την υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού Μ. Ζορμπά, τον υφυπουργό Κ. Στρατή, την πρόεδρο του ΚΑΣ Μ. Βλαζάκη και την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πειραιά Στ. Χρυσουλάκη, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Γαβρίλη.

Είναι προφανές ότι όλοι οι Έλληνες είμαστε υπέρ της προστασίας των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αρκεί αυτή η προστασία να συνάδει και να μην δημιουργεί αναχώματα στην ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά.

Ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης του ΚΑΣ, εκφράσαμε την απορία μας, γιατί θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός χώρος το σύνολο του Δήμου, όπου από όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει πληθώρα σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων.

Θέσαμε τους προβληματισμούς μας, σε κάποια ζητήματα πήραμε απαντήσεις, σε άλλα μένει να ξανασυζητήσουμε και να εμβαθύνουμε, καθώς δεν είναι μια απλή υπόθεση.

Στην κατεύθυνση αυτή και ενόψει του επικείμενου Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου έχω την υποχρέωση να ενημερώσω το Σώμα, αλλά και τους φορείς της πόλης, η διαβούλευση θα συνεχιστεί για τα αρκετά επιμέρους ζητήματα, τα οποία χρίζουν περαιτέρω διευκρινήσεων».

 

 

Close