Υπουργείο Εσωτερικών

Συνάντηση για το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017, με την διευθύντρια του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας Καίτη Βελεσιώτου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν το στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων Αγγελική Παπάζογλου και οι βουλεύτριες Καρδίτσας Παναγιώτα Βράντζα και Χρυσούλα Κατσαβριά.

Στη συνάντηση ενημερώθηκε ο υπουργός για τις δραστηριότητες του Κέντρου, στις οποίες περιλαμβάνονται και δράσεις υποστήριξης γυναικών που απειλούνται ή έχουν υποστεί βία.

Στη βάση αυτή, έχει ήδη εκφραστεί από την Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων η βούληση ένταξης του Κέντρου στο Πανελλαδικό Δίκτυο Δομών για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Η κυρία Βελεσιώτου πληροφόρησε τον υπουργό Εσωτερικών και για τις προσπάθειες του Κέντρου προκειμένου να υποστηριχθεί η λειτουργία του, ενδεχομένως και μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, τα οποία διαχειρίζεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο κ. Σκουρλέτης ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για το έργο του Κέντρου που αφορά στην πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Επιπρόσθετα, εξέφρασε την άποψη ότι είναι σημαντικό να υποστηριχθεί η λειτουργία του Κέντρου με τον πιο πρόσφορο τρόπο.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Υπουργείο Εσωτερικών