ΔήμοιΔήμος Γαλατσίου

Συναντήσεις με Κινέζους αξιωματούχους στο κέντρο «Καμίνι»

Δύο συναντήσεις συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας πραγματοποιήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018.

Οι συναντήσεις έγιναν ανάμεσα σε εκπροσώπους του Δήμου Γαλατσίου και κυβερνητικών αποστολών από τους Δήμους-Επαρχίες Jiangxi και Σαγκάη της Κίνας.

Τον Δήμο Γαλατσίου εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας, Δρ Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Γιάννης Σκληράκης και ο διευθύνων σύμβουλος της Μονομετοχικής ΑΕ Γιώργος Σωφρονάς.

Σκοπός των συναντήσεων ήταν η ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, το περιβάλλον, τον πολιτισμό καθώς επίσης και τις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά και την προώθηση των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στην Κίνα.

Συζητήθηκε, δε, η προοπτική να δημιουργηθεί στο Γαλάτσι γραφείο της επαρχίας Jiangxi, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων της περιοχής αυτής με την Ελλάδα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ανερχόμενη οικονομικά επαρχία Jiangxi, είναι συνολικού πληθυσμού 45 εκ. κατοίκων ενώ η Σαγκάη, συνολικού πληθυσμού 24 εκατ. κατοίκων, θεωρείται ο κύριος φορέας της σύγχρονης οικονομίας της Κίνας καθώς επίσης και ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά, εμπορικά, οικονομικά και βιομηχανικά της κέντρα του κόσμου.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι