ΔήμοιΔήμος Σαρωνικού

Συμμετοχή του Τμήματος Ελληνικών Χορών Καλυβίων στο 7ο Φεστιβάλ των Συνόρων

Το Τμήμα Ελληνικών Χορών Καλυβίων του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» του Δήμου Σαρωνικού συμμετείχε με 30μελή χορευτική ομάδα στο 7ο Φεστιβάλ των Συνόρων, που πραγματοποιήθηκε στο ακριτικό Αγαθονήσι, από τις 27 έως τις 31 Ιουλίου.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε φέτος για έβδομη συνεχή χρονιά, από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Παραμεθόριος Δράση», η οποία δραστηριοποιείται από το 2011 με έδρα το Αγαθονήσι, για την ανάδειξη και προώθηση του ελληνικού πολιτισμού σε παραμεθόριες και συνοριακές ελληνικές περιοχές.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει μορφωτικές δραστηριότητες, καλλιτεχνικές παραστάσεις, συναντήσεις και ανταλλαγές, φιλοξενώντας διακεκριμένους καλλιτέχνες, χορευτικά συγκροτήματα και ορχήστρες.

Συμμετέχοντας στις παραστάσεις έναρξης του φετινού Φεστιβάλ Συνόρων, η ομάδα του Τμήματος Ελληνικών Χορών Καλυβίων είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τη χορευτική παράδοση της περιοχής, αλλά και χορούς από όλη την Ελλάδα.

Το κόστος της μετάβασης της χορευτικής ομάδας στο Αγαθονήσι καλύφθηκε με χορηγία του κ. Μαρτίνου, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά σε σχετικό αίτημα του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» του Δήμου Σαρωνικού.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, δήλωσε σχετικά:

«Η στήριξη των παραμεθόριων περιοχών της χώρας, αποτελεί σήμερα όρο εθνικής επιβίωσης.

Είμαστε, λοιπόν, υπερήφανοι για τη φετινή συμμετοχή του Τμήματος Ελληνικών Χορών Καλυβίων σε έναν θεσμό, που συμβάλλει στην πολιτιστική, αλλά και στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των ακριτικών μας νησιών.

Τα μέλη της ομάδας, για μια ακόμη φορά ανάδειξαν την πολιτιστική παράδοση του τόπου μας, με τον ενθουσιασμό, την καλλιτεχνική αρτιότητα, αλλά και το μεράκι που διακρίνει το σύνολο της δράσης τους.

Έστειλαν, ταυτόχρονα, ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας στους συμπατριώτες, που με καθημερινό αγώνα φυλάσσουν τα σύνορα της πατρίδας μας.

Θέλω να συγχαρώ όλα τα μέλη της αποστολής και να ευχαριστήσω τον κ. Μαρτίνο, για την ευγενική χορηγία και υποστήριξη».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι