ΔήμοιΔήμος Κηφισιάς

Συμμετοχή στο «Run Kifissia City Challenge»

Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κηφισιάς η συνέντευξη τύπου για τους Αγώνες Δρόμου τεσσάρων διαδρομών (1χλμ, 5χλμ, 10χλμ, Ημιμαραθώνιος), με την επωνυμία “UA RUN KIFISIA CITY CHALLENGE”.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με καλωσόρισμα του εκδότη του Runner Magazine και πρώην πρωταθλητή Νίκου Πολιά.

Ο κ. Πολιάς ευχαρίστησε τον Δήμο Κηφισιάς και προσωπικά τον δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο για την συνεργασία ενώ αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της φετινής διοργάνωσης, μιας και το 2018 είναι έτος αφιερωμένο στον Δημήτριο Βικέλα ο οποίος υπηρέτησε το αθλητικό ιδεώδες ως πρώτος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, συμβάλλοντας στην εξάπλωση του Ολυμπιακού Ιδεώδους και της συναδέλφωσης των λαών.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος επεσήμανε πως ο Δήμος Κηφισιάς στηρίζει κάθε αθλητικό γεγονός.

Ο συγκεκριμένος αγώνας έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα μιας και στηρίζει την δράση της ΑΜΚΕ «Άγγιγμα Ζωής».

«Είμαστε υπερήφανοι για την δράση του «Αγγίγματος Ζωής» που στηρίζει ψυχολογικά και γενικότερα τους ογκολογικούς ασθενείς στον δύσκολο αγώνα τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς τόνισε πως στο Δήμο έχουν πραγματοποιηθεί τρεις αθλητικές διοργανώσεις του Under Armour Run Kifisia City Challenge.

Οι δύο προηγούμενες ήταν άψογες τόσο αγωνιστικά όσο και από άποψη τάξης.

Ο κ. Θωμάκος στάθηκε ιδιαίτερα στα οφέλη του αθλητισμού για την νεολαία. «Ο σχολικός αθλητισμός είναι βασική μέριμνα του Δήμου μας και για λόγους υγείας των παιδιών μας αλλά και γιατί ο αθλητισμός χτίζει ολοκληρωμένες προσωπικότητες σε βάθος χρόνου.

Οπωσδήποτε τα παιδιά μας μαγεύονται να αγωνίζονται στους ίδιους δρόμους που παίρνουν κάθε μέρα για να βρεθούν στο σχολείο τους και εκτιμούν την πόλη τους και την ομορφιά της».

Ειδική αναφορά έκανε και στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων «Ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων πραγματοποιείται μέσα από το δάσος της Καστρίτσας και το Φασιδέρι και αποτελεί μια ευκαιρία να γνωρίσουμε και να εκτιμήσουμε όλοι την ομορφιά των ανέγγιχτων αυτών δασών του Δήμου μας, που αποτελούν πλούτο για την περιοχή μας».

Ο δήμαρχος Κηφισιάς ευχαρίστησε επίσης τους εθελοντές που συμμετέχουν στην διοργάνωση, την Τροχαία Βορειανατολικής Αττικής που εξασφαλίζει την ασφαλή διεκπεραίωση του αγώνα και την άνεση των δημοτών και των επισκεπτών καθώς και το προσωπικό του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» που εργάστηκε για την διοργάνωση του αγώνα δρόμου.

«Ο Ημιμαραθώνιος που διοργανώνουμε έχει μεγάλη σημασία, ακριβώς γιατί αποτελεί εκτός των άλλων και μια δυνατή προετοιμασία για τον Μαραθώνιο που έρχεται. Ο Μαραθώνιος και κάθε αγώνας που συνδέεται με αυτόν αποτελεί ένα όραμα συνοχής και ένωσης κάτω από το αθλητικό ιδεώδες» δήλωσε η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» Σίσσυ Παπασπύρου.

Ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» και δρομέας της διοργάνωσης Νικήτας Κόκκαλης τόνισε: «Το Under Armour Run Kifisia City Challenge είναι μια απαιτητική διαδρομή, που διέρχεται από περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους συνδυάζοντας αγώνα αστικού ιστού με αγώνα φυσικών διαδρομών.

Καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει σε αυτήν την μοναδική ευκαιρία άθλησης, που μπορεί να αποτελέσει και εξαίρετη προπόνηση για τον Μαραθώνιο.

Το τμήμα αθλητισμού του Δήμου μας είναι υπερήφανο για αυτήν την διοργάνωση που λαμβάνει χώρα για τρίτη συνεχή χρονιά, έχοντας αποδείξει την αξία της μέσω της συμμετοχής και της αποδοχής από όλους τους δημότες».

Ο Περικλής Ιακωβάκης πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Στίβου και εκπρόσωπος της UNDER ARMOUR τόνισε:

«Αξίζουν πολλά μπράβο και ευχαριστίες στους διοργανωτές και το Δήμο Κηφισιάς για την μέριμνά τους να ολοκληρωθεί με επιτυχία μια τόσο σπουδαία αθλητική συνάντηση. Ειδικά εφέτος υπάρχει σαφέστατη αυξητική τάση συμμετοχών, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την διοργάνωση».

Ο διοικητής του Α Τμήματος Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής Γιάννης Δημητρακόπουλος τόνισε:

«Ο αγώνας Under Armour Run Kifisia City Challenge και αυτήν την χρονιά θα διεξαχθεί υποδειγματικά, με την αιγίδα και την μέριμνα της Τροχαίας».

Ο εκπρόσωπος της Under Armour Γιώργος Καβακάκης τόνισε ότι βασικός σκοπός της εταιρίας είναι η προαγωγή του αθλητισμού αλλά και η άνεση του αθλητή.

H εκπρόσωπος από την μη κερδοσκοπική εταιρία «ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ» Χριστίνα Νομικού τόνισε:

«Στο «Άγγιγμα Ζωής» έχουμε ένα motto: η Ζωή είναι Γιορτή. Αλλά ταυτόχρονα ο αθλητισμός είναι ζωή. Οπότε η διοργάνωση αυτή είναι ευκαιρία να γιορτάσουμε την ίδια την ζωή».

«Καλούμε τους δημότες και τους πολίτες να συμμετέχουν, να τρέξουν και να περπατήσουν» δήλωσε η αθλήτρια πρεσβευτής της Under Armour Μοσχούλα Μανούσου ενώ ο Βαγγέλης Φωτεινάκης από την ΟΔΙΚ κάλεσε τους συμμετέχοντες να χαρούν και να διασκεδάσουν τους αγώνες δρόμου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι