ΕπικαιρότηταΠολιτική

Συγκλονιστικό μήνυμα του πιλότου της Π.Α. πάνω από τη Θεσσαλονίκη, σκόρπισε υπερηφάνεια

Συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια σκόρπισε ο πιλότος του F16 της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας που μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης, πέταξε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης για να τιμήσει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Ελληνίδες, Ελληνες, χρόνια πολλά! Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή κοίταξε στα μάτια τον εχθρό και αντιστάθηκε, πάλεψε και τελικά νίκησε επαληθεύοντας τα λόγια του Κωστή Παλαμά πως η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα», είπε ο πιλότος του F16 της ομάδας «Ζευς».

«Κύριε επισμηναγέ, σήμερα τιμάμε αυτούς που στο έπος του ’40 αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να είμαστε ελεύθεροι. Είμαστε ευγνώμονες στις Ενοπλες Δυνάμεις που μας προασπίζουν από κάθε κίνδυνο από γη, αέρα και θάλασσα», απάντησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το F-16 εκτέλεσε αρχικά κατακόρυφους ακροβατικούς ελιγμούς πάνω από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά και διελεύσεις με μεγάλη ταχύτητα πάνω από την πόλη.

Το αεροσκάφος στη συνέχεια έκανε τρεις ελιγμούς γύρω από τον άξονά του, επιδεικνύοντας τις εξαιρετικές δυνατότητες του αεροσκάφους.

Φυσικά, υπήρξε και επίδειξη με πτήσεις αλεξιπτωτιστών.

Οι ενσωματωμένες και όχι μόνο κάμερες, καθιστούν το video καταπληκτικό…

Ο πιλότος της ομάδας «Ζευς» που συγκίνησε

Στο πιλοτήριο του ελληνικού μαχητικού που «έσκισε» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης για την 28η Οκτωβρίου ήταν ο 37χρονος Επισμηναγός (Ι) Χριστόδουλος Γιακουμής, με καταγωγή από το Πέραμα. Ο Χριστόδουλος Γιακουμής εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2002. Το 2007, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2009 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+.

Ο επισμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας υπηρετεί από το 2010 στην 340 Μοίρα και έχει περισσότερες από 1.700 ώρες πτήσης, οι 1.300 εκ των οποίων σε αεροσκάφη F-16.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα