ΕλλάδαΕπικαιρότηταΠολιτισμός

Συγκίνηση και συμπαράσταση στη συναυλία αλληλεγγύης για τους καλλιτέχνες (VIDEO+ΦΩΤΟ)

Παρά το τσουχτερό κρύο χιλιάδες άνθρωποι έδωσε το «παρών» στη συναυλία αλληλεγγύης στους καλλιτέχνες  ενάντια στο απαράδεκτο Προεδρικό Διάταγμα 85/22 που διαλύει τα επαγγελματικά δικαιώματα των ηθοποιών που διοργάνωσε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Μεταξύ άλλων, στη συναυλία πήραν μέρος ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Σπύρος Γραμμένος, ο Πάνος Βλάχος, η Μαρίνα Σάττι, οι Magic De Spell, η Μάρθα Φριντζήλα, οι Twinsanity, ο ΤΑΦ Λάθος και άλλοι.

Νωρίτερα, η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις διακόπτοντας την κυκλοφορία στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου από το ύψος της οδού Σωκράτους, στην πλατεία Ομονοίας από το ύψος της 3ης Σεπτεμβρίου και στην οδό Μενάνδρου από το ύψος της οδού Σατωβριάνδου.

Οπως είναι γνωστό, οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου παραιτήθηκαν, καθώς διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των σπουδών τους από το Προεδρικό Διάταγμα.

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν ιδιωτικές Δραματικές Σχολές και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία το Προεδρικό Διάταγμα 85/2023, με το οποίο εξομοιώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Ανωτέρων Ιδιωτικών Δραματικών Σχολών, με αυτά των κατόχων απολυτηρίων του Λυκείου, στον τομέα της σταδιοδρομίας στο Δημόσιο.

Στο μεταξύ, η κατάληψη δήλωσε με ανάρτησή της στο Facebook, ότι οι αγωνιζόμενοι δεν σκοπεύουν να φύγουν σύντομα από το Τσίλλερ και θα πάνε τον αγώνα τους μέχρι τέλους.

“Οσο η Κυβέρνηση συνεχίζει να μας προκαλεί με ψέματα, non paper και διαρροές, εμείς βρίσκουμε κι άλλους τρόπους ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ”, ξεκαθαρίζουν.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα