ΕπικαιρότηταΠεριφέρεια Βορείου ΑιγαίουΠεριφέρειεςΤουρισμός

Στρατηγική συνεργασία της Π.Β. Αιγαίου με τον ΣΕΤΕ

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου συναντήθηκε στη Μυτιλήνη με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ιωάννη Ρέτσο.

Στη συνάντηση έδωσαν το παρών:

• Από την πλευρά της Περιφέρειας ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Γιώργος Πλακωτάρης

• Η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Τουρισμού Αγγελική Σαραντινού

• Η προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Αγγελική Πολυτάκη

• Από την πλευρά του ΣΕΤΕ ο γενικός διευθυντής Γιώργος Αμβράζης

• Η CEO στη Marketing Greece Ιωάννα Δρέττα

• Ο γενικός διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ Ηλίας Κικίλιας

• Ο υπεύθυνος Προγραμμάτων του ΙΝΣΕΤΕ Μιχάλης Κυριακίδης

• Ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ Αρης Ικκος

• Ο διευθυντής Επικοινωνίας του ΣΕΤΕ Ξενοφών Πετρόπουλος

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η διερεύνηση του κοινού πλαισίου συνεργασίας στους τομείς της κατάρτισης και της προβολής.

Από την πλευρά του ο ΣΕΤΕ δήλωσε την πρόθεσή του για τη διαμόρφωση προσαρμοσμένου υλικού εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τον τομέα του τουρισμού.

Δεδομένης της ήδη αποτυπωμένης αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων φιλοξενιών διαμορφωτών γνώμης (δημοσιογράφοι και μλπόγκερς), όπου η Περιφέρεια συνολικά διοργάνωσε το 2017 περισσότερες από 40 φιλοξενίες σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με κόστος που δεν ξεπέρασε τις 6.000 ευρώ καθόσον υπήρξε υποστήριξη και συμβολή των επαγγελματιών και των φορέων του τουρισμού στο σύνολό τους, και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την συνέχιση της συνεργασίας τους σε αυτόν τον τομέα.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υπογράμμισε τη σημασία του έργου που επιτελεί το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ στην κατεύθυνση της τεκμηρίωσης μέσω της παρακολούθησης των στατιστικών στοιχείων και της αποτύπωσης του τουριστικού προφίλ του κάθε νησιού.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου, ιδίως στον τομέα της προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού (π.χ. καταδυτικά πάρκα και θερμαλισμός) και την προσαρμογή του στις νέες απαιτήσεις.

Η περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ και τους συνεργάτες του για την παρουσία τους στο νησί και τη σταθερή υποστήριξη που συνολικά παρέχει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στην προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα