Περιφέρεια Ιονίων ΝήσωνΠεριφέρειες

Στους Κυνοπιάστες Κέρκυρας ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Μετά την επίσκεψη που δέχθηκε στο γραφείο του από εκπροσώπους των φορέων της Δημοτικής Κοινότητας Κυνοπιαστών Κέρκυρας, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος επισκέφθηκε το χωριό για να εξετάσει ποιες και σε ποιο βαθμό μπορεί να είναι οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Τον περιφερειάρχη συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Αλέκος Μιχαλάς και ο περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Βλαχόπουλος.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο γραφείο του περιφερειάρχη συμμετείχαν ο πρώην νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μενέλαος Αρβανιτάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κυνοπιαστών Ανδρέας Παϊπέτης και τα μέλη του Συλλόγου Ανθή Καποδίστρια και Σπύρος Πουλημένος, ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών Αντώνης Πουλημένος και οι εκπρόσωποι της Χορωδίας Ουρανία Μάζη και Ολυμπία Σκολαρίκη.

Μετά το αίτημα όλων των εκπροσώπων των φορέων των Κυνοπιαστών, ο περιφερειάρχης μετέβη στο χωριό όπου πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο, ιδιοκτησίας της Δ.Κ., στον οποίο επιθυμούν να κατασκευαστεί γήπεδο 5×5 για τις ανάγκες άθλησης της νεολαίας του χωριού.

Το σχολείο Κυνοπιαστών έχει 250 μαθητές κι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία της υπαίθρου της Κέρκυρας και το χωριό έχει άμεση ανάγκη χώρου άθλησης, προκειμένου να απασχολείται δημιουργικά η νεολαία.

Ο περιφερειάρχης είδε τον χώρο που προορίζεται για τη κατασκευή του γηπέδου 5×5, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι εγκαταλελειμμένος όπως και η παρακείμενη παιδική χαρά και ζήτησε το τοπογραφικό διάγραμμα του οικοπέδου και συμπληρωματικά στοιχεία για να μπορέσει να προχωρήσει το αίτημα των κατοίκων των Κυνοπιαστών.

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος δήλωσε:

Οι χώροι άθλησης πρέπει να κατασκευαστούν, όπου μπορούμε κι όπου διαθέτουμε οικόπεδα με τίτλους ιδιοκτησίας και τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Κατανοώ πλήρως τα αιτήματα των κατοίκων και γνωρίζετε ότι ήδη έχουμε προχωρήσει στην κατασκευή και σε εκτεταμένες παρεμβάσεις σε πολλά γήπεδα και αθλητικές υποδομές σε όλα τα νησιά.

Μαζί με τον πρόεδρο των Κυνοπιαστών κ. Αρβανιτάκη και τον πρ. Νομάρχη κ. Πουλημένο, ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε και την αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, το ΔΣ της οποίας κατέθεσε αίτημα προμήθειας καρεκλών για τις ανάγκες της, αίτημα που εξετάζεται ως προς τον τρόπο προμήθειας: είτε από μέρος της δωρεάς IKOS ή με δαπάνη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Τέλος ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε τα έργα που έχει πραγματοποιήσει η ΠΙΝ στην περιοχή για την αντιπλημμυρική προστασία και τη διευθέτηση των ρεμάτων και συνομίλησε με κατοίκους, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επίλυση, μετά από πολλά χρόνια, του οξύτατου προβλήματος που είχε ως συνέπεια ζημίες στις περιουσίες, τα καταστήματα και τις οικίες τους.

Θα συνεχίσουμε το έργο μας, έχουμε ακόμη να κάνουμε παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στους κεντρικούς δρόμους της ΔΕ Αχιλλείων, οπότε μαζί με τα έργα θωράκισης έναντι των φυσικών καταστροφών που έχουμε ολοκληρώσει πιστεύουμε ότι έχουμε ικανοποιήσει τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής.

Προτεινόμενα