Περιφέρεια Δυτικής ΜακεδονίαςΠεριφέρειες

Στον Θ. Καρυπίδη πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη

Τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη επισκέφθηκε την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 ο νέος πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ.

Κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και εντάσσεται στη γνωριμία του κ. Φλέγκερ με την περιοχή και τους ανθρώπους της, ανταλλάχθηκαν απόψεις διμερών σχέσεων Αμερικής και Ελλάδας που αφορούν τη Δυτική Μακεδονία, καθώς επίσης και οι ευκαιρίες που υπάρχουν για προσέλκυση επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του, ευχαριστώντας τον περιφερειάρχη για τη ζεστή υποδοχή που του επεφύλαξε, ο πρόξενος τόνισε μετά τη συνάντηση:

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να βρισκόμαστε εδώ και να συζητήσουμε για τις ευκαιρίες που υπάρχουν, συνεχίζοντας την καλή συνεργασία».

Ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, από την πλευρά του υπογράμμισε:

«Ενημερώσαμε τον κ. πρόξενο για τις πρωτοβουλίες που παίρνουμε και βρίσκονται σε εξέλιξη, για την εξωστρέφεια και στα παραγόμενα προϊόντα και στις υπηρεσίες μας, αλλά και για τις συνεργασίες που αναπτύσσουμε και δομούμε στα Βαλκάνια».

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον κ. Φλέγκερ για το ενδιαφέρον του για την περιοχή και για τη διάθεσή του να στηρίξει τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας.

Οι δηλώσεις από τη συνάντηση

 

Προτεινόμενα