ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Στον «χορό των Ρίχτερ» η Λέσβος – Νέος σεισμός 4,7 Ρίχτερ

Photo by kathimerini.gr

Μετασεισμική δόνηση έντασης, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις 4,7 βαθμών, της κλίμακας Ρίχτερ στις 9 παρά 20 το πρωί του Σαββάτου 7 Ιανουαρίου.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν επτά χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά του Μανταμάδου στην περιοχή του Λεπετύμνου της βόρειας Λέσβου, πολύ κοντά στο επίκεντρο του πρώτου σεισμού στις 4 παρά 10 τα χαράματα και είχε εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν έχουν αναφερθεί ζημιές παρά μόνο κάποιες κατολισθήσεις βράχων στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Ο σεισμός 4,9 Ρίχτερ που «ταρακούνησε» το νησί

Έντονα αισθητός σε όλη τη Λέσβο έγινε ο σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 03:52 τα ξημερώματα.

Το επίκεντρο του σεισμού σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ινστιτούτο Αθηνών ήταν τέσσερα χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά του Μανταμάδου, στην περιοχή του Λεπετύμνου και είχε εστιακό βάθος στα 17,5 χιλιόμετρα.

Ακολούθησαν και άλλοι μετασεισμοί, με ισχυρότερο αυτόν που σημειώθηκε στις 04:01, εντάσεως 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Μικρασιατικών ακτών, ανοικτά των Μοσχονησίων.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα