ΕπικαιρότηταΚόσμος

Στο πλευρό του Ζελένσκι το 70% των Γερμανών

Να συνεχιστεί η υποστήριξη προς την Ουκρανία στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσουν περισσότερα για την ενέργεια, ζητά η πλειονότητα των Γερμανών σύμφωνα με έρευνα της κοινής γνώμης που είδε το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή (15/7).

Περίπου το 70% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της υποστήριξης της Γερμανίας στην Ουκρανία, αν και ο αριθμός εκείνων που θέλουν μεγαλύτερη στρατιωτική υποστήριξη έπεσε στο 35% από 44% στις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο διάστημα 12-14 Ιουλίου από το δίκτυο ZDF.

Περίπου 20% δήλωσαν πως δεν θέλουν η Γερμανία να υποστηρίζει την Ουκρανία, έτσι ώστε να επανέλθουν οι χαμηλότερες τιμές της ενέργειας, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση αυτή.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί με σκοπό να βοηθήσουν τους Γερμανούς να αντιμετωπίσουν τα μεγαλύτερα κόστη που οφείλονται στον πόλεμο, περιλαμβανομένων των μειώσεων στα εισιτήρια των δημόσιων μέσων μεταφοράς και του φθηνότερου πετρελαίου, δεν είναι αρκετά φιλόδοξα, δήλωσαν τουλάχιστον τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων. Μόλις το 20% εκτιμά πως είναι ικανοποιητικά.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τηλεφωνικώς σε δείγμα 1.167 τυχαία επιλεγμένων ψηφοφόρων.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα