Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Στο Μάτι μαζί με τον πρωθυπουργό ο Γιώργος Πατούλης

Ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μετέβη την Παρασκευή στο οικόπεδο Αντωνίου επί της λεωφόρου Μαραθώνος, εντός των ορίων του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιθεώρησε την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού από τόνους καμένης οργανικής ύλης, που είχαν συγκεντρωθεί εκεί μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου του 2018.

Παρόντες ήταν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Α. Σκρέτσος, ο βουλευτής της ΝΔ Β. Οικονόμου, οι δήμαρχοι Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς και Μαραθώνα Σ. Τσίρκας, εκπρόσωποι των κατασκευαστικών εταιρειών που ανέλαβαν τον καθαρισμό του οικοπέδου, κάτοικοι της περιοχής και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τους εργαζόμενους για την άρτια και με άμεσα αποτελέσματα δουλειά τους, καθώς οι εργασίες που ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού μετά τα μέσα Ιουλίου, ολοκληρώνονται σε λιγότερο από ένα μήνα.

Ειδικότερα όπως επισημάνθηκε, απομακρύνθηκαν περίπου 20.000 τόνοι καμμένης ξυλείας και βουνά εύφλεκτο πριονίδι από τα θρυμματισμένα κλαδιά, τα οποία αποτελούσαν επικίνδυνη εστία για νέες πυρκαγιές.

Με αφορμή την επίσκεψή του, ο Γιώργος Πατούλης επισήμανε τα εξής:

Η αποτελεσματική και άμεση ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού του οικοπέδου από τους χιλιάδες τόνους καύσιμης ύλης που αποτελούσε μία περιβαλλοντική και υγειονομική βόμβα για την περιοχή, αποδεικνύει πως όταν υπάρχει βούληση όλα μπορούν να γίνουν.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επέδειξαν άμεσα αντανακλαστικά προχωρώντας σε ουσιαστικές πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, που ανέλαβε τις εργασίες αφιλοκερδώς στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Η πρόληψη και η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος είναι πρώτη προτεραιότητά μας.

Δεσμευόμαστε ότι στην Περιφέρεια Αττικής και σε συνεργασία με το κεντρικό κράτος, θα δουλέψουμε εντατικά, με σχέδιο και όραμα για τη διαμόρφωση ενός νέου αποτελεσματικού σχεδίου πολιτικής προστασίας, με στόχο να μην νιώθει κανένας πολίτης της Αττικής απροστάτευτος.

Προτεινόμενα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Το Υπ. Υποδομών θα ενισχύσει την Περιφ. Δ. Μακεδονίας για την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων

Σύσκεψη εργασίας με αντικείμενο την ενίσχυση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην αντιμετώπιση του προβλήματος που ...

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής