Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Στο λατομείο “Τιτάν” τα φερτά υλικά της Δυτικής Αττικής

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο, αποφάσισαν την μεταφορά και διάθεση των αδρανών υλικών που συλλέγονται, στο ανενεργό λατομείο της Τιτάν Α.Ε.

Η μεταφορά θα πραγματοποιηθεί για την καλύτερη λειτουργία των Δήμων που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα με τις ισχυρές βροχοπτώσεις στη Δυτική Αττική, συγκεκριμένα των περιοχών του Δήμου Μεγάρων (Δημοτική Ενότητα Νέας Περάμου και Μεγάρων), Ελευσίνας (Δημοτική Ενότητα Μαγούλας) και Μάνδρας-Ειδυλλίας (Δημοτική Ενότητα Μάνδρας).

Με τον τρόπο αυτόδιευκολύνεται η λειτουργία των Δήμων (κυκλοφορίαπρόσβαση σε οικίες και περιοχές κ.λπ.) η οποία είχε διαταραχθεί λόγω των μεγάλων ποσοτήτων αδρανών υλικών εντός του οικιστικού ιστού.

Η παρούσα εξαίρεση αφορά τα απόβλητα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των έκτακτων φαινομένων και θα πρέπει εντός τριών μηνών να τηρηθούν όλες οι νόμιμες εργασίες διαχείρισής τους, σύμφωνα με την κείμενη περιβαλλοντική νομοθεσία και ειδικότερα με το άρθρο 24 του Ν. 4042/2012.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής