ΕπικαιρότηταΠολιτική

Στο Ευρωκοινοβούλιο συζητήθηκε για πρώτη φορά η άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη

Στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου συζητήθηκε για πρώτη φορά την Τρίτη η άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, μετά την καταγγελία που έκανε σε βάρος του η Ελένη Χρονοπούλου, για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Σύμφωνα με το Star, αν και ο ίδιος κλήθηκε να παραστεί, με επιστολή του απάντησε ότι δεν θα δώσει το παρών, καθώς επιθυμεί να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να αρθεί η ασυλία του το συντομότερο.

Η παραπομπή του θέματος στη ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου αναμένεται να γίνει σε έναν με δύο μήνες. Εισηγητής στην Επιτροπή θα είναι ο Πολωνός Αντρέι Χαλίτσκι, από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει αποστείλει τρεις επιστολές στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, για την επίσπευση της διαδικασίας άρσης της ασυλίας του.

Η Σταματία Μαλλά, δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη, δήλωσε για το αίτημα άρσης της ασυλίας του, από τον ίδιο τον ευρωβουλευτή: «Ο ίδιος επιθυμεί η άρση της ασυλίας του να γίνει το συντομότερο και για το λόγο αυτό, παρότι κλήθηκε από την Επιτροπή να εκθέσει τις απόψεις του, δήλωσε και πάλι την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του χωρίς ακρόαση, προς επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση το συντομότερο δυνατό».

Σύμφωνα με το περιβάλλον του, είναι ήρεμος και απόλαυσε τις αγαπημένες του συνήθειες, κυρίως στην ιδιαίτερή του πατρίδα, τη Λάρισα, όπου βρέθηκε για περίπου δέκα ημέρες.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα