ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Στο Εφετείο ξανά η υπόθεση με το «ερωτικό τρίγωνο» στη Ν. Μάκρη

Ο θάνατος της 23χρονης Φαίης που το 2013 είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο

Στις 22 Ιουνίου θα δικαστεί εκ νέου στο Εφετείο ο 32χρονος που ήταν το μοιραίο πρόσωπο ενός «ερωτικού τριγώνου» με δύο αδελφές στη Νέα Μάκρη.

Ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε 20χρόνια για την δολοφονία της 23χρονης φίλης του και τώρα κινδυνεύει ακόμη και με ισόβια.

Το 2013 η 23χρονη τότε Φαίη ήρθε αντιμέτωπη με την αποκάλυψη ότι η αδερφή της και ο σύντροφός της είχαν παράνομο ερωτικό δεσμό.

Τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου 2013 η 23χρονη ζήτησε το λόγο από τον σύντροφό της και σύμφωνα με το κατηγορητήριο εκείνος τη χτύπησε με μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο. Δύο εβδομάδες μετά, η άτυχη κοπέλα πέθανε.

«Εκείνο το βράδυ τσακωνόμασταν με τη Φαίη. Με χτύπησε και την χτύπησα και εγώ. Τη χτύπησα και με τα δύο μου χέρια χαστούκια. Ζητώ συγγνώμη για άλλη μία φορά. Δεν είμαι δολοφόνος. Δεν είμαι αυτό που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος.

Από την πλευρά του, ο συνήγορός του Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είπε ότι «ο κατηγορούμενος μόλις διαπίστωσε τον βαρύ τραυματισμό της συντρόφου του αμέσως την μετέφερε στο νοσοκομείο. Εκεί αντί να γίνει εισαγωγή σε ΜΕΘ πέταξαν το κορίτσι σε έναν θάλαμο με δέκα ανθρώπους και έτσι επήλθε ο θάνατός της».

 

Το τρίτο πρόσωπο  

Μοιραίο ρόλο στην υπόθεση φέρεται να έπαιξε η κατά εννέα χρόνια μεγαλύτερη αδερφή της 23χρονης Φαίης και η ερωτική της σχέση με τον κατηγορούμενο.

Πέρα από το ηθικό σκέλος, κατηγορήθηκε ότι μαζί με τον δράστη επιχείρησαν να εμφανίσουν την υπόθεση ως αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε ποτέ και καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλακή με αναστολή, ενώ της αναγνωρίστηκε και ελαφρυντικό.

Μάλιστα στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο αναγνωρίστηκε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. με αποτέλεσμα η αρχική ποινή των ισοβίων να μετατραπεί σε 20 χρόνια φυλακή.

Τώρα όμως ο Αρειος Πάγος διαφωνεί.

«Πρέπει η μεταμέλεια όχι μόνο να είναι ειλικρινής, αλλά και να εκδηλώνεται εμπράκτως, δηλαδή να συνδυάζεται με συγκεκριμένα περιστατικά, τα οποία μαρτυρούν ότι αυτός μεταμελήθηκε και για αυτό το λόγο επιζήτησε -ειλικρινά και όχι προσχηματικά- να άρει ή να μειώσει τις συνέπειες της αξιόποινης πράξης του. Διαπίστωσε μία τυπική νομική πλημμέλεια στην αιτιολογία της αναγνώρισης του ελαφρυντικού της εμπράκτου μεταμελείας», προσθέτει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σημειώνεται ότι στη νέα δίκη στο Εφετείο, ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ακόμη και ισόβια κάθειρξη.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Close