Αντιπεριφέρεια ΝήσωνΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου ο Παναγιώτης Χατζηπέρος

Στα εγκαίνια του 7ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Η Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα η Π.Ε. Νήσων ανήκει στις παραγωγούς περιοχές με εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, το οποίο αποτελεί το χρυσάφι της γης μας και είναι μοναδικό παγκοσμίως.

Βεβαίως, ο τρόπος παραγωγής, τυποποίησης και διάθεσης χρειάζεται βελτίωση, η οποία δυστυχώς γίνεται με αργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα την απώλεια σοβαρών πόρων για την εθνική οικονομία από την αξιοποίηση της Πρωτογενούς Παραγωγής.

Δεν επιτρέπεται για μία χώρα με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας να υπολείπεται τόσο πολύ στην στρεμματική απόδοση έναντι άλλων χωρών που δεν τα διαθέτουν.

Για τους λόγους αυτούς, η Περιφέρεια Αττικής είναι δίπλα στον αγρότη και τον παραγωγό σε κάθε περίπτωση για την σύντομη επίτευξη των επιδιωκόμενων στόχων, ιδιαίτερα στους τομείς της βελτίωσης της ποιότητας και της ποσότητας των παραγόμενων προϊόντων αλλά και την πρόληψη των φυτοπαθογόνων κινδύνων, όπως είναι η ύπουλη ασθένεια της ελιάς Xylella Fastidiosa που έχει πλήξει συγκεκριμένη περιοχή της γείτονος Ιταλίας, με συνεχή παρουσία των υπηρεσιών και ενημέρωση των καλλιεργητών και παραγωγών καθώς και έγκαιρους ψεκασμούς για τον δάκο κλπ.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Αντιπεριφέρεια Νήσων