ΚΕΔΕΦορείς-Οργανισμοί

Στις πληγείσες περιοχές ο Γιώργος Πατούλης

Κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Αττική όπου μαίνεται από η πυρκαγιά, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μετέβη στον Κάλαμο, το Καπανδρίτι και στον Βαρνάβα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ και δήμαρχος Αμαρουσίουδήλωσε:

«Η επιχείρηση κατάσβεσης είναι πολύ δύσκολη εξαιτίας των συνεχών αναζωπυρώσεων. Τα εναέρια μέσα κατάσβεσης τα τελευταία 24ωρα ενέτειναν την παρουσία τους, ωστόσο η παρουσία τους δεν ήταν επαρκής κατά την εκδήλωση των πυρκαγιών, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος».

Ο Γιώργος Πατούλης ενημερώθηκε πλήρως από τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου και τον δήμαρχο Ωρωπού, Θωμά Ρούσση, για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς και για την πορεία της επιχείρησης κατάσβεσης από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και τις υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε τη σημαντική συνδρομή και συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης:

«Για άλλη μία φορά, η κρατική γραφειοκρατία εμπόδισε τη έγκαιρη πρόσληψη εργαζομένων στους Δήμους, με αντικείμενο τον καθαρισμό των δασικών εκτάσεων, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στα μέσα του καλοκαιριού χωρίς προσωπικό. Το κράτος οφείλει, επιτέλους, να αντιληφθεί ότι δεν πρέπει να μπαίνει ανάχωμα στην αποτελεσματική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, προς όφελος των πολιτών».

 

Προτεινόμενα

ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε 24ωρη απεργία οι δήμοι

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) προχωράει σήμερα σε 24ωρη πανελλαδική απεργία και ...

Περισσότερα σε:ΚΕΔΕ