ΕπικαιρότηταΠολιτική

Στις 29/11 στην ΕΡΤ το πρώτο debate των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ

Στη διεξαγωγή μίας τηλεμαχίας που θα οργανώσει η ΕΡΤ πριν από τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, με πιθανότερη ημερομηνία την 29η Νοεμβρίου, κατέληξαν οι εκπρόσωποι των πέντε εκ των έξι υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος της Κεντροαριστεράς.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα κοινό πλαίσιο, καθώς όλες οι πλευρές επιθυμούν να γίνει ένα debate μεταξύ των υποψηφίων, παρά τις αντιρρήσεις από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου.

Με τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου να πλησιάζουν, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής προσπαθούσαν εδώ και ημέρες να βρουν κοινό βηματισμό, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον δύο debates πριν από τον πρώτο γύρο και ένα ανάμεσα στους δύο που θα περνούσαν στον δεύτερο γύρο.

Οι εκπρόσωποι των Νίκου Ανδρουλάκη, Παύλου Γερουλάνου, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδου και Παύλου Χρηστίδη, είχαν από τις πρώτες κιόλας συζητήσεις καταλήξει σε συμφωνία, για μία τηλεμαχία στα πρότυπα των εκλογών του 2017.

Ωστόσο, εκτός από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, θα δίνει τη δυνατότητα και για ερωτήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.

Υπενθυμίζεται, ότι εκτός από την ΕΡΤ και ιδιωτικά κανάλια, όπως το MEGA και το ACTION24 έχουν ζητήσει να φιλοξενήσουν τους υποψηφίους σε debate.

Επιστολή της ΕΡΤ

Την περασμένη εβδομάδα, με επιστολή την οποία υπογράφουν οι κ.κ. Καφαράκης και Τρουπής, προς τους έξι υποψηφίους (με κοινοποίηση στους κ.κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη και Θόδωρο Καπετανάκη, γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΙΝΑΛ και πρόεδρο της ΕΔΕΚΑΠ αντιστοίχως) τονιζόταν ότι:

«Προς υποψηφίους προέδρους του ΚΙΝ.ΑΛ.

Κύριοι,

Το έντονο ενδιαφέρον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για την εν εξελίξει διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ είναι και δεδομένο και αυτονόητο.

Η ΕΡΤ το προηγούμενο διάστημα έχει ήδη φιλοξενήσει τους υποψηφίους προέδρους σε εκπομπές της και αφ’ ότου οριστικοποιήθηκαν οι υποψηφιότητες, προσπαθεί καθημερινά να καλύπτει δημοσιογραφικά τις δραστηριότητές τους, τόσο μέσα από τις τηλεοπτικές όσο και τις ραδιοφωνικές της συχνότητες.

Ωστόσο και καθώς πλέον η διαδικασία εκλογής μπαίνει στην τελική της χρονική φάση, θα σας παρακαλούσαμε στο εξής αυτό να γίνεται με ένα πιο συντεταγμένο τρόπο, όχι μόνο για τεχνικούς, αλλά και για λόγους προφανούς ισονομίας.

Ετσι, θα σας παρακαλούσαμε για τις εναπομείνασες ημέρες μέχρι την εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου, να μας υποδείξετε εσείς έως 5 σημαντικές δραστηριότητές σας ανά υποψηφιότητα (περιοδείες, ομιλίες, συγκεντρώσεις κ.λπ.) που θα επιθυμούσατε να καλύψει τηλεοπτικά η ΕΡΤ για τις ανάγκες των δελτίων της.

Εξυπακούεται ότι η Δημόσια Τηλεόραση, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν, δηλώνει παρούσα στην οργάνωση και την παραγωγή και των δύο debates που είθισται να διοργανώνονται σε ανάλογες εκλογικές διαδικασίες (ένα πριν από τον πρώτο και ένα πριν από το δεύτερο γύρο) με την αυτονόητη συνθήκη, ότι σε αυτά θα δεχθούν να μετάσχουν όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι, με τους όρους που θα συμφωνηθούν.

Η δημόσια τηλεόραση οφείλει, τέλος, να υπομνήσει την εκλογική παράδοση που θέλει την ΕΡΤ να είναι διαχρονικά το μόνο εθνικό δίκτυο που διοργανώνει ανάλογες τηλεαναμετρήσεις, εξ ου και διαθέτει την εικόνα των debates δωρεάν σε όσα ιδιωτικά κανάλια επιθυμούν να την αναμεταδώσουν, φιλοξενώντας παράλληλα και τους δημοσιογράφους τους.

Με εκτίμηση,

Φώτης Καφαράκης, Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης ΕΡΤ

Γιάννης Τρουπής, Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης ΕΡΤ»

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα