ΕπικαιρότηταΠολιτισμός

Στις 25 Μαρτίου 2021 θα είναι έτοιμη η Εθνική Πινακοθήκη

Το έργο  προχωρεί γρήγορα και με ικανοποιητικό ρυθμό, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα

Ετοιμη στις 25 Μαρτίου 2021 θα είναι έτοιμη η Εθνική Πινακοθήκη, όπως αποδεικνύεται από την ταχύτητα με την οποία εκτελούνται τα έργα και τη συνέπεια στα χρονοδιαγράμματα.

«Το έργο  προχωρεί γρήγορα, με ρυθμό ικανοποιητικό και η πρόοδος πλέον είναι εμφανής. Σήμερα διαπιστώσαμε με ικανοποίηση ότι τα έργα εκτελούνται σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε δώσει, εντός του χρονικού πλαισίου και με απόλυτη εφαρμογή της μουσειολογικής μελέτης», όπως είπε και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατά την επίσκεψή της στο εργοτάξιο.

Την υπουργό συνόδευσε και η διευθύντρια της Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα.

Στους εκθεσιακούς χώρους τοποθετούνται τα πατώματα, οι επενδύσεις στους τοίχους και οι ψευδοροφές, ενώ προχωρούν και οι εγκαταστάσεις στους χώρους υγιεινής. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η κατασκευή του κεντρικού αμφιθεάτρου, το οποίο θα παραδοθεί ολοκληρωμένο τον προσεχή Οκτώβριο.

Αντίστοιχο είναι και το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για την τοποθέτηση του «πλανάρ», του υαλοστασίου, που καλύπτει το κτίριο Β και επιτρέπει στους επισκέπτες να περπατούν στις ράμπες και συγχρόνως να απολαμβάνουν την εξαιρετική θέα προς τον Λυκαβηττό.

«Πριν από έναν χρόνο, παραλάβαμε ένα λιμνάζον εργοτάξιο, στάσιμο και χωρίς συγκεκριμένο χρόνο παράδοσης του έργου. Κινήσαμε αμέσως όλες τις διαδικασίες και ενεργοποιήσαμε τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που ανταποκρίθηκαν με επάρκεια και ζήλο. Ετσι, η Εθνική Πινακοθήκη θα εγκαινιαστεί την 25η Μαρτίου 2021,  όπως όρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη επίσκεψή του στο ΥΠΠΟΑ στις 2 Αυγούστου 2019», ανέφερε η κυρία Μενδώνη.

Εξάλλου, την επόμενη εβδομάδα υπογράφεται η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, έργο, το οποίο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής – ΕΣΠΑ 2014-2020, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Παραλλήλως, δρομολογείται ο διαγωνισμός, ώστε να προκηρυχθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο για τα ψηφιακά προγράμματα της Πινακοθήκης, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα προχωρούν και η απεντόμωση και ο καθαρισμός των έργων πριν από τη μεταφορά τους στο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης, ενώ με χορηγία θα πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός και η μεταφορά των βιβλίων του πολύτιμου αρχείου της.

ΠΗΓΗ: mononews.gr

Close