Περιφέρεια ΗπείρουΠεριφέρειες

Στην ψηφιακή εποχή η Περιφέρεια Ηπείρου

Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης 52 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση με τίτλο: «Πλατφόρμα παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών και διάθεσης δεδομένων της Περιφέρειας Ηπείρου», υπέβαλε ολοκληρωμένο φάκελο πρότασης για την ένταξη έργου, με τίτλο: «Πλατφόρμα παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών και διάθεσης δεδομένων της Περιφέρειας Ηπείρου» και προϋπολογισμό: 896.706,90 ευρώ.

Μέχρι σήμερα και με τη δημιουργία του «Οδηγού του Πολίτη» της Περιφέρειας Ηπείρου (www.politis.gov.gr), έχουν ολοκληρωθεί τα δύο πρώτα στάδιαεπίπεδα υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της Περιφέρειας Ηπείρου, η ηλεκτρονική παροχή πληροφοριών και η ηλεκτρονική παροχή των σχετικών εντύπων.

Με την υποβληθείσα πρόταση προτείνονται να υλοποιηθούν τα επόμενα δύο στάδια που αφορούν: στην ηλεκτρονική αίτηση από ταυτοποιημένους χρήστες, στην ηλεκτρονική απάντηση ψηφιακά υπογεγραμμένη. Ακόμη, πρόκειται να δημιουργηθεί η «ηλεκτρονική θυρίδα», μέσα από την οποία θα παρέχονται προσωποποιημένες υπηρεσίες (φάκελος του πολίτη, sms ειδοποίησης, κλπ).

Ο φάκελος-πρόταση συγκροτήθηκε από στελέχη της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Ηπείρου, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση της αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Τατιάνας Καλογιάννη, με απώτερο στόχο οι Ηπειρώτες πολίτες να εξυπηρετούνται στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, με ευκολία και διαφάνεια.

 

Προτεινόμενα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Το Υπ. Υποδομών θα ενισχύσει την Περιφ. Δ. Μακεδονίας για την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων

Σύσκεψη εργασίας με αντικείμενο την ενίσχυση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην αντιμετώπιση του προβλήματος που ...

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Ηπείρου