ΔήμοιΔήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Στην παρουσίαση βιβλίου του Ηλία Μαμαλάκη ο Τ. Μαυρίδης

Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του καταξιωμένου γευσιγνώστη-σεφ και συγγραφέα Ηλία Μαμαλάκη βρέθηκε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος Πεύκης Τάσος Μαυρίδης.

Την εκδήλωση φιλοξένησε το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης», σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αρμός και το βιβλιοπωλείο Βιβλιαγορά.

Το βιβλίο που έχει τον τίτλο «Η Μύρτις και η μελόπιτα», έχει ως θέμα του μία ημέρα από τη ζωή της Μύρτιδας, ενός μικρού κοριτσιού που έζησε στα χρόνια του χρυσού αιώνα του Περικλή.

Η Μύρτις μαζί με τον φίλο της τον Μέμο περιπλανώνται σε διάφορα σημεία της αρχαίας Αθήνας, τρώνε, μαγειρεύουν και περιγράφουν παραμυθένια την τροφή του 5ου αιώνα π.Χ.

Μέσα από την περιπλάνησή τους αναδεικνύεται η καθημερινή ζωή των Αθηναίων της εποχής αλλά και οι διατροφικές τους συνήθειες.

Ο Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά με την εκδήλωση:

Ήταν μεγάλη η χαρά και η τιμή για μας να φιλοξενήσουμε αυτή την παρουσίαση αυτού του βιβλίου στις δομές του Δήμου μας.

Έχουμε την τύχη να διαθέτουμε αυτούς τους εξαιρετικούς χώρους στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, που παίρνουν ζωή με πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις, οι οποίες απευθύνονται σε διαφορετικά κοινά.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους, όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία και αυτής της εκδήλωσης και εύχομαι να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο του Ηλία Μαμαλάκη.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι