ΕπικαιρότηταΠολιτική

Στην Ολομέλεια την επόμενη Παρασκευή 28/1 το πόρισμα της Εξ. Επιτροπής για τη “λίστα Πέτσα”

Την επόμενη Παρασκευή 28 Ιανουαρίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος».

Σχετική απόφαση έλαβε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, που συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης.

Τη συζήτηση του πορίσματος στην ολομέλεια της Βουλής είχε ζητήσει νωρίτερα, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, «με σκοπό την ενημέρωση του Ελληνικού λαού για τις διαπιστώσεις και συμπεράσματα όσων εξέτασε η Επιτροπή η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση της Βουλής, με πρωτοβουλία της μειοψηφίας».

Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, καθώς και τις πορισματικές γνώμες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, παρέδωσαν στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο γραμματέας της Γιάννης Μελάς.

Παραδίδοντας το πόρισμα, ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε ότι “ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της επιτροπής, ίσως για πρώτη φορά στη ιστορία του θεσμού, εντός της προθεσμίας που όρισε η Ολομέλεια, χωρίς να απαιτηθεί παράταση. Ελαβαν χώρα 13 συνεδριάσεις της επιτροπής που διήρκεσαν συνολικά άνω των 50 ωρών, οι οποίες έχουν καταγραφεί στα τηρηθέντα στενογραφημένα πρακτικά, στο σύνολό τους περί τις 2.600 σελίδες. Το δε υλικό που συγκεντρώθηκε και αξιοποιήθηκε από τους συναδέλφους για την καταγραφή του πορίσματος, υπερβαίνει τις 10.000 σελίδες”.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα