ΔήμοιΔήμος Ελευσίνας

Στην κυριότητα του Δήμου Ελευσίνας ένα ακόμη ακίνητο προς όφελος των δημοτών

Ενα ακόμη ακίνητο περνά ένα ακόμη ακίνητο, και συγκεκριμένα, αυτό που βρίσκεται επί των οδών Σ. Γκιόκα, Πλούτωνος, Περσεφόνης και Π. Πετράκη.

Το οικόπεδο βρίσκεται σε προνομιακή θέση, στο κέντρο της πόλης και πλησίον του Αρχαιολογικού χώρου.

Σκοπός της αγοράς είναι η χρήση του ανωτέρω χώρου ως parking στάθμευσης οχημάτων, που θα καλύπτει τόσο τις ανάγκες των επισκεπτών του αρχαιολογικού χώρου όσο και τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης, δεδομένου ότι η χρήση του θα αποσυμφορήσει σημαντικά την κίνηση στις κεντρικές οδούς και θα ενισχύσει την προσβασιμότητα.

Ταυτόχρονα, εντός του οικοπέδου βρίσκεται και ένα οίκημα το οποίο και κατόπιν εκπόνησης των απαραίτητων μελετών θα χρησιμοποιηθεί επ’ ωφελεία της πόλης και των κατοίκων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η απόφαση για την απαλλοτρίωση του εν λόγω ακινήτου είχε παρθεί από το 2008, ενώ μέχρι και σήμερα δεν είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες απόκτησής του.

Προς το παρόν και μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στον Αρχαιολογικό χώρο, το ακίνητο θα φιλοξενήσει τα isobox, προς εξυπηρέτηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Για την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, δήλωσε τα εξής:

«Με την επιχορήγηση των 20 εκατομμυρίων ευρώ που για πρώτη φορά ήρθε στον Δήμο μας μετά από παρέμβαση της Δημοτικής μας Αρχής, προσπαθούμε να αυξήσουμε την δημοτική περιουσία προς όφελος της κοινωνίας. Μέρος των χρημάτων αυτών θα αξιοποιηθεί για την αγορά του ανωτέρω ακινήτου, το οποίο θα γίνει χώρος στάθμευσης, που σίγουρα θα λύσει πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα του κέντρου της πόλης».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι