Περιφέρεια Ιονίων ΝήσωνΠεριφέρειες

Στην Κυλλήνη ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Στην Κυλλήνη μετέβη ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, καλεσμένος των εταίρων του προγράμματος “Elemed”, μίας δράσης που στοχεύει στην ηλεκτροδότηση των ελλιμενισμένων πλοίων από την ξηρά, με προοπτική την ηλεκτρική κίνηση των πλοίων.

Μάλιστα, στο λιμάνι της Κυλλήνης έγινε η πρώτη επίδειξη ηλεκτροδότησης, σε πλοίο που συνδέει την Κυλλήνη, με την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.

Στα εγκαίνια της εγκατάστασης παραβρέθηκε ο αν. υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος αναφέρθηκε στην ομιλία του αρκετές φορές στα Ιόνια Νησιά.

Απευθυνόμενος προς τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, ο κ. Σαντορινιός αρχικά υπογράμμισε ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών ώστε στο άμεσο μέλλον να εγκαινιαστεί ακόμη μια εγκατάσταση ηλεκτροδότησης πλοίων, σε λιμάνι των Ιονίων Νήσων.

Στη συνέχεια, δε, δήλωσε την ικανοποίησή του για την επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου από 1ης Ιανουαρίου 2019 σε όλα τα νησιά του Ιονίου, μέτρο που διεκδικούσαν για δεκαετίες οι κάτοικοι και επαγγελματίες των νησιών και το οποίο θα σημάνει την εξίσωση του κόστους μεταφοράς των νησιωτών επιβατών και των εμπορευμάτων, με αυτό της χερσαίας μεταφοράς.

Ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, σε δηλώσεις που παραχώρησε στα ΜΜΕ, τόνισε:

«Είναι μία σημαντική εξέλιξη για την Ελληνική ναυτιλία και εν προκειμένω για την ελληνική ακτοπλοΐα, η οποία θα συμβάλλει στον περιορισμό των ρύπων, των θορύβων και στην εξοικονόμηση πόρων.

Η πρώτη εφαρμογή στο λιμάνι της Κυλλήνης και με πλοίο που συνδέει την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο, ανοίγει τον δρόμο για επέκταση της φιλοπεριβαλλοντικής αυτής λειτουργίας, σε όλα τα λιμάνια του Ιονίου.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βρίσκεται ήδη σε σχετικές συζητήσεις με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με τα Λιμενικά Ταμεία και τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ώστε να προχωρήσει η εγκατάσταση της απαραίτητης υποδομής στα λιμάνια ενδιαφέροντός της».

 

 

Προτεινόμενα