ΕπικαιρότηταΤουρισμός

Στην Κρήτη η τουριστική σεζόν επεκτείνεται έως τα μέσα Νοεμβρίου

Επέκταση της σεζόν σε επιλεγμένα ξενοδοχεία της Κρήτης και της Ρόδου έως τα μέσα Νοεμβρίου, περιλαμβάνει η τρίτη κατά σειρά ανανέωση του προγράμματος διακοπών του Γερμανού Tour Operator FTI για την Ελλάδα, καθώς η ζήτηση που καταγράφεται από το ταξιδιωτικό κοινό για τη χώρα μας, ξεπερνάει τα επίπεδα του 2019.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής προϊόντος μικρών και μεσαίων αποστάσεων Jan Mayer.

Το γεγονός ότι η συνεργασία με τις τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχει σχεδιαστεί με μακροπρόθεσμους στόχους αντικατοπτρίζεται και από τη συνεχιζόμενη επέκταση του χαρτοφυλακίου του FTI, σε προορισμούς όπως η Κρήτη, στην οποία εστιάζει ιδιαίτερα ο Tour Operator λόγω της μεγάλης ζήτησης.

“Προσφέρουμε 350 εβδομαδιαίες συνδέσεις στην Κρήτη από περίπου 50 αεροδρόμια της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας, αλλά και της Γαλλίας και της Ολλανδίας, ενώ για το φθινοπωρινό πρόγραμμα σχεδιάζουμε επέκταση της χωρητικότητας θέσεων, ώστε να ανταποκρίνονται στη ζήτηση”, δήλωσε η επικεφαλής στρατηγικής προορισμού στην Ελλάδα Halina Strzyzewska.

Η σημασία της Κρήτης για τον Ομιλο είναι επίσης έκδηλη, από το γεγονός ότι το νησί αποτέλεσε τον τόπο διεξαγωγής του εφετινού συνεδρίου του Touristik Vertriebs Gesellschaft (TVG) που διοργανώθηκε από τις 27 Απριλίου έως και την 1η Μαΐου με 130 συμμετέχοντες, οι οποίοι συζήτησαν τεχνικές βελτίωσης της ανθεκτικότητας, κατανόησης του ρόλου, των προκλήσεων και των ευκαιριών για τον franchisor, τα γραφεία και τους συνεργάτες.

Το Touristik Vertriebsgesellschaft, που ιδρύθηκε το 1996, συνδυάζει τα μοντέλα franchise των ταξιδιωτικών πρακτορείων Flugbörse, 5vorFlug Reisebüro και sonnenklarTV Reisebüro κάτω από μια στέγη. Η TVG εκπροσωπείται επί του παρόντος από περίπου 260 πρακτορεία franchise σε όλη τη Γερμανία.

Η εταιρεία, με έδρα το Μόναχο, ανήκει κατά 50% στον όμιλο FTI και κατά 50% στη Raiffeisen Vertriebs GmbH.

Εκτός από την Κρήτη, ο FTI δίνει επίσης έμφαση σε ένα πολυμορφικό πρόγραμμα στην Ελλάδα και εντείνει τις συνδέσεις με μικρότερα νησιά, όπως η Ζάκυνθος και η Σκιάθος, σύμφωνα με το tornosnews.gr.

Το αεροδρόμιο του Αράξου αξιοποιείται επίσης για την ευρύτερη περιοχή από την Αρχαία Ολυμπία μέχρι την Πάτρα.

Παραλλήλως, το πρακτορείο διαχείρισης προορισμού του FTI, Meeting Point Hellas καταγράφει υψηλότερη ζήτηση από διεθνείς ταξιδιώτες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, με ιδιαίτερα ισχυρές κρατήσεις για Ρόδο, Κέρκυρα και Κρήτη, όπου μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται ισχυρή ώθηση, σύμφωνα τον Mario Habig, CEO DMCs του FTI GROUP.

Παράλληλα, προκειμένου να δοθεί έμπνευση στους νέους επισκέπτες ενός προορισμού αλλά και να αναδειχθούν νέες γωνιές στους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες, η θυγατρική του ομίλου διεύρυνε σημαντικά το πρόγραμμά της σε Ελληνικούς προορισμούς.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα