ΕπικαιρότηταΚόσμος

Στην Ινδία θα παράγονται ετησίως 100 εκατ. δόσεις του ρωσικού εμβολίου

Πάνω από 43.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο η Ινδία.

Ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 43.082 φτάνοντας τα 9.309.787, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Κατά την ίδια πηγή, το ίδιο διάστημα άλλοι 492 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φτάνει τους 135.715 νεκρούς.

Ο αριθμός των θανάτων υποχώρησε κάτω από το όριο των 500, το οποίο ξεπεράστηκε την προηγουμένη.

Η κατάσταση παραμένει ανησυχητική στο Νέο Δελχί, την πρωτεύουσα, όπου καταγράφηκαν 5.475 κρούσματα και 91 θάνατοι το προηγούμενο 24ωρο.

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 455.555 στην δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, που έχει επιβεβαιώσει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό στον κόσμο.

Συμφωνία για την παραγωγή του Sputnik V

Το Ταμείο Άμεσων Ρωσικών Επενδύσεων και η ινδική φαρμακευτική εταιρεία Hetero συμφώνησαν να προχωρήσουν στην παραγωγή 100 εκατομμυρίων δόσεων του ρωσικού εμβολίου εναντίον του νέου κορωνοϊού, του Sputnik V, ανέφερε το πρώτο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ταμείου, η παραγωγή θα αρχίσει στην Ινδία στις αρχές του 2021. Στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας έγιναν η δεύτερη και η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου, που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί πλήρως τον Μάρτιο.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα