Υπουργείο Εσωτερικών

Στην Εισαγγελέα για το πρωτοσέλιδο στο «Μακελειό» η ΥΦ.ΕΣ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό», η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη επικοινώνησε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου Βασιλοπούλου, προκειμένου όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της υφυπουργού «να συνομιλήσουν με θέμα τους κινδύνους που επισύρει για την ελληνική κοινωνία, η διακίνηση ακραίων και χυδαίων στερεοτύπων που αφορούν τις έμφυλες σχέσεις».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με αφορμή έντυπο που σταθερά διαδίδει και προωθεί φασιστικές, αντικοινωνικές, ρατσιστικές και εν γένει εγκληματικές απόψεις.

Η θέση της ΥΦ.ΕΣ. είναι ότι τα κόμματα, όλες οι γυναικείες, φεμινιστικές, πολιτιστικές οργανώσεις, οι άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης, έχουν καθήκον να πάρουν θέση στο ζήτημα αναχρονιστικής, καταδικαστέας και επικίνδυνης νοοτροπίας που αναδύεται και όχι ασφαλώς έναντι του μιαρού δημοσιεύματος.

Για το τελευταίο και τους «υπευθύνους» του, μόνο ο νόμος και η δικαιοσύνη».

 

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να κυλιστεί στο βούρκο του «Μακελειού»

«Το «Μακελειό» είναι σύμπτωμα του εκχυδαϊσμού της δημοσιογραφίας και της πολιτικής αντιπαράθεσης» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του και σημειώνει ότι «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μην συνεχιστεί αυτό το αίσχος. Ομως, η τιμωρία από τη δικαιοσύνη δεν αρκεί. Απαιτείται η καταδίκη από σύσσωμο τον δημοκρατικό κόσμο και τις πολιτικές δυνάμεις».

«Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να κυλιστεί στο βούρκο του «Μακελειού».», αναφέρεται στην ανακοίνωση τπου εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Δ. Παπαδημούλης: Επιβάλλεται απόλυτη καταδίκη και απομόνωση

Έντονη ήταν η αντίδραση του Δημήτρη Παπαδημούλη στο χυδαίο και ακραία σεξιστικό πρωτοσέλιδο του «Μακελειού» ο οποίος δεσμεύτηκε να διεθνοποιήσει το ζήτημα, με επιστολή του προς τους προέδρους του Ε.Κ., της Κομισιόν και του Συμβουλίου.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάσε στο Twitter:

«Η απίστευτη χυδαιότητα του πρωτοσέλιδου του «Μακελειού», επιβάλλει την άμεση αντίδραση της Δικαιοσύνης, της ΕΣΗΕΑ κσι κυρίως την απόλυτη καταδίκη και απομόνωση, από όλα τα κόμματα που σέβονται την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Η σιωπή απέναντι στον φασιστικό οχετό, είναι συνενοχή! Ως Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, αρμόδιος για τα θέματα ισότητας των φύλων, σκοπεύω να διεθνοποιήσω το ζήτημα με επιστολή προς τους προέδρους του Ε.Κ., της Κομισιόν και του Συμβουλίου. Η φασιστική και σεξιστική χυδαιότητα, ντροπιάζει την Ελλάδα και τη Δημοκρατία. Και θα ηττηθεί!».

 

 

Close