ΕπικαιρότηταΠολιτική

Στην αντεπίθεση η ΝΔ για τα SMS Παππά – «Ο κ. Τσίπρας σιωπά»

«Όσο οι αποκαλύψεις συνεχίζονται στο Ειδικό Δικαστήριο, τόσο πιο εκκωφαντική γίνεται η αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Σήμερα, σε συνέχεια των καταθέσεων για μαύρες σακούλες με επταψήφιο ποσό χρημάτων, κατατέθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο και το ημερολόγιο της επί 40 χρόνια γραμματέως του κ. Καλογρίτσα, κ. Ευθαλίας Διαμαντή, με σημειωμένες ημέρες και ώρες στις οποίες πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συναντήσεις των κ.κ. Παππά και Αρτεμίου με τον κ. Καλογρίτσα», αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Και καταλήγει: «Αυτές οι πολύωρες συζητήσεις αφορούσαν την πολιτική επικαιρότητα και τον καιρό ή αυτά που επωνύμως έχουν κατατεθεί για τη ροή χρημάτων και το μοίρασμα του ποσοστού καναλιών; Για πόσο ο λαλίστατος κατά τα άλλα κ. Τσίπρας θα συνεχίσει να μην λέει κουβέντα για τις τόσο βαριές καταγγελίες που αφορούν το κόμμα του; Εκείνος σιωπά, εμείς θα εξακολουθούμε να ζητάμε απαντήσεις».

«Ο Καλογρίτσας θα προσκομίσει το κινητό του για να αποδείξει ότι τα sms με Παππά είναι γνήσια»

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται στο Ειδικό Δικαστήριο η δίκη για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, το 2016. Μετά την ένσταση που υπέβαλλε ο συνήγορος του κατηγορούμενου Νίκου Παππά, Ι. Μαντζουράνης, υποστηρίζοντας ότι τα sms που παρουσίασε η πλευρά του Χρ. Καλογρίτσα είναι πλαστά, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας πέρασε στην αντεπίθεση.

Συγκεκριμένα, ο Ανδ. Λοβέρδος, εκ των συνηγόρων του Χρ. Καλογρίτσα ανέφερε ότι ο επιχειρηματίας θα στείλει το κινητό του για να αποδείξει τη γνησιότητα των μηνυμάτων του με τον Νίκο Παππά. Μάλιστα, ο συνήγορος τόνισε ότι τα επίμαχα μηνύματα ποτέ δεν αμφισβητήθηκαν από βουλευτή οποιουδήποτε κόμματος κατά την προανακριτική διαδικασία της Βουλής. «Θυμίζω η Βουλή έδωσε το πόρισμα της τον Ιούλιο 2021.

Τώρα έχουμε 2023. Ο κ. Παππάς από το 2016 που έγινε ο διαγωνισμός ακούει για αυτά τα sms και δεν αντέδρασε. Δεν είπε ποτέ ότι είναι πλαστά κλπ. Άφησαν οι δικηγόροι του τα χρόνια να περνάνε και να τίθενται ενώπιον αρχών τέτοια στοιχεία;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος για να προσθέσει: «Ουδέποτε τα αμφισβήτησε. Έπρεπε να ζητήσει από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα στοιχεία, να πάει σε πραγματογνώμονες κλπ.

Δεν έχουν τόσα χρόνια πει ούτε λέξη. Έφυγε από τη Βουλή και πήγε στον ανακριτή. Δεν είναι δυνατό να δεχθώ, ότι τα πέντε sms που θεμελιώνουν τα επιχειρήματα μας, και κάνουν χρήση, τα προσβάλλουν τώρα. Το έκτο sms που φέραμε εδώ, το φέραμε προς ενίσχυση των επιχειρημάτων μας. Δεν καταθέσαμε τα υπόλοιπα, γιατί ο εντολέας μας είπε να περιοριστούμε στα αναγκαία. Από το ημερολόγιο της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα προκύπτει η ακρίβεια του sms.

Η σελίδα αυτή αποδεικνύει ότι έγινε το ραντεβού με τον Aρτεμίου. Ο Καλογρίτσας δίνει το κινητό του στη διάθεσή σας. Υπεύθυνοι είναι η άλλη πλευρά που τόλμησε να ψελλίσει ότι είναι πλαστό. Το λέω από τώρα αν βγουν όλες οι συνομιλίες δεν θα έχουμε την ευθύνη. Εγώ δεν το πίστευα ,όταν τα διάβασα. Έχω μεγάλη εμπειρία στην πολιτική και δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα έχει γράψει αυτά πρώην υπουργός».

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο συνήγορος του Ν. Παππά είπε ότι συμφωνεί να προσκομιστεί το κινητό του Χρ. Καλογρίτσα αλλά πρώτα να ερευνηθεί από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Να θυμίσουμε ότι η Ευθαλία Διαμαντή είχε μιλήσει για «χρήματα που έφευγαν σε φακέλους και πήγαιναν προς το κόμμα», ενώ πριν λίγες ημέρες η πλευρά του Χρήστου Καλογρίτσα παρουσίασε και SMS στο δικαστήριο, το οποίο φαίνεται να «καίει» τον Νίκο Παππά.

Σε δήλωσή τους σε διάλλειμα της δίκης οι συνήγοροι του Χρ. Καλογρίτσα Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος, τόνισαν:

«Με καθυστέρηση πολλών ετών και αφού έγινε η ποινική προκαταρκτική εξέταση της Βουλής αλλά και η ανάκριση από την ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου της υπόθεσης Παππά και αφού πέρασαν δύο ολόκληροι μήνες στο Ειδικό Δικαστήριο, σήμερα, δηλαδή οψίμως, οι συνήγοροι του κ. Παππά αμφισβήτησαν εκ μέρους του την αποδεικτική αξία των έξι sms (πέντε εκ των οποίων έχουν κατατεθεί προ ετών στην επιτροπή της Βουλής) και υποστήριξαν την ενδεχόμενη πλαστότητά τους.

Ο κ.Καλογρίτσας διαθέτει στο Δικαστήριο το κινητό του με όλα τα μηνύματα της εποχής, από τη ροή των οποίων αποδεικνύεται με τρόπο ρητό και περίτρανο το τι μηχανευόταν ο κ. Παππάς και πώς παραβίαζε κατάφορα τα καθήκοντά του. Όλες οι προσπάθειες αυτές προδίδουν αμηχανία και φόβο μπροστά στην αλήθεια».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα