Περιφέρεια Βορείου ΑιγαίουΠεριφέρειες

Στη Λήμνο η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Στην υλοποίηση έργων για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Λήμνου, στοχεύει η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Η κα. Καλογήρου πραγματοποίησε σύσκεψη με τον έπαρχο Λήμνου, Βαγγέλη Γιαρμαδούρο, τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Κώστα Αδαμίδη και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Λήμνου, παρουσία της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου, Αφροδίτης Κουρογένη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, λήφθηκαν αποφάσεις σχετικές με το χρονοδιάγραμμα και τον συντονισμό έργων και μελετών που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί (π.χ. παράκαμψη Θάνους), καθώς και των τεσσάρων νέων έργων που έχουν δημοπρατηθεί και βρίσκονται σε διαδικασία υπογραφής σύμβασης.

Πρόκειται για τα εξής νέα έργα:

1. Συντήρηση επαρχιακών οδών νήσου Λήμνου, προϋπολογισμού 1.238.500 ευρώ. Με το έργο αυτό προβλέπεται η εκτέλεση εργασιών βελτίωσης της οδικής ασφάλειας σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και η διάρκεια υλοποίησής του είναι 18 μήνες.

2. Βελτίωση οδικής ασφάλειας σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου Λήμνου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και εντάσσεται στο γενικότερο έργο των βραχυπρόθεσμων επεμβάσεων μικρής και μεσαίας κλίμακας που γίνονται σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη που έχει εκπονηθεί από την Εγνατία Οδός ΑΕ. Η διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 6 μήνες.

3. Αποκατάσταση βλαβών και συντήρηση φράγματος Κοντιά Λήμνου, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο απόφασης του ΣΟΠΠ της Π.Ε. Λήμνου και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Οι προβλεπόμενες εργασίες αποσκοπούν στη συντήρηση των υποδομών του, στην αποκατάσταση της λειτουργίας του και με απώτερο σκοπό την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.

4. Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Ευστρατίου, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Στο πλαίσιο του έργου θα εκτελεστούν εργασίες συνολικής αποκατάστασης του οδοστρώματος από τον οικισμό του Αγίου Ευστρατίου έως το ελικοδρόμιο.

Τα ανωτέρω έργα εκτελούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με την επίβλεψη του αντίστοιχου Τμήματος της Π.Ε. Λήμνου. Ειδική συζήτηση επίσης έγινε για την πορεία της διαδικασίας προκήρυξης νέων μελετών που αφορούν σημαντικές υποδομές ανάπτυξης για το νησί της Λήμνου.

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά:

«Σταθερά προσηλωμένοι στην προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών και παράλληλης δημιουργίας προϋποθέσεων ανάπτυξης του αγροτικού και τουριστικού τομέα, υλοποιούμε σημαντικά έργα για το νησί της Λήμνου, αλλά και για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του».

Νωρίτερα, η κα. Καλογήρου παρέστη στην τελετή παράδοσης παραλαβής της Διοίκησης της 130 Σμηναρχίας Μάχης από τον σμήναρχο Ευάγγελο Παναγιώτου στον σμήναρχο Ευάγγελο Τούρβαλη, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας αντιπτεράρχου Γεωργίου Μπλιούμη.

 

Προτεινόμενα