ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Στάση εργασίας στους αρχαιολογικούς χώρους από τους φύλακες τις ημέρες του καύσωνα

Οι φύλακες στους αρχαιολογικούς χώρους ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας τις ημέρες του καύσωνα, καθώς ζητούν να ληφθούν μέτρα προστασίας για τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται.

Ετσι, η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) κήρυξε «για λόγους προστασίας της υγείας εργαζομένων και επισκεπτών» τετράωρη στάση εργασίας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου έως και την Κυριακή 23 Ιουλίου, από τις 4  μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους που λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ και στον Λευκό Πύργο (λόγω παντελούς έλλειψης κλιματισμού).

Επίσης, κηρύχθηκε δίωρη στάση εργασίας από τη 1 και μισή έως και τις 3 και μισή για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας, που λειτουργούν 08.30 π.μ. – 15.30 μ.μ.

Οι αρχαιοφύλακες που εργάζονται στα ΝΠΔΔ και σε μουσεία με διπλοβάρδια, πρόωρη αποχώρηση της πρωινής βάρδιας (1 και μισή) σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, ενημερώνει η ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ.

«Με γνώμονα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στους Αρχαιολογικούς Χώρους και ιδιαίτερα στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης τις προηγούμενες ημέρες, αποφασίστηκαν ομόφωνα μέτρα για την προστασία της υγείας των συναδέλφων αρχαιοφυλάκων, μονίμων και ΙΔΟΧ, καθώς και των επισκεπτών», επισημαίνουν οι αρχαιοφύλακες.

Σημειώνεται ότι «παρά τις εξαιρετικά ακραίες συνθήκες που αντιμετώπισαν όλοι οι αρχαιοφύλακες, με θερμοκρασίες άνω των 45˚C, προσπάθησαν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, αγνοώντας την επικινδυνότητα του φαινομένου (στην Ακρόπολη είχαμε πάνω από 20 λιποθυμίες επισκεπτών)», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα