ΕλλάδαΕπικαιρότητα

«Σώθηκα ψάχνοντας στα τυφλά, δυο μέρες έμεινα νηστικός στο φορτηγό μου», δηλώνει ο 21χρονος διασωθείς του “Euroferry Olympia”

Ο ηλικίας 21 ετών Λευκορώσος, ασφαλής πλέον, με αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος.

Ο 21χρονος διασωθείς από το “Euroferry Olympia”, εξιστόρησε στις Αρχές λεπτό προς λεπτό την περιπέτειά του.

Στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας έφτασε ο διασωθείς από το “Euroferry Olympia” 21χρονος Λευκορώσος οδηγός φορτηγού, προκειμένου να δώσει κατάθεση για το περιστατικό.

«Οταν ξύπνησα και κατάλαβα ότι ξέσπασε φωτιά, προσπάθησα να βρω δίοδο διαφυγής, αλλά δεν τα κατάφερα. Υπήρχε πολύ υψηλή θερμοκρασία και αποφάσισα να μείνω στην καμπίνα του φορτηγού. Εμεινα για δύο ημέρες και άναβα τα φώτα του φορτηγού σποραδικά για να βλέπω τι γίνεται, γιατί φοβόμουν μην πιάσει φωτιά στο γκαράζ που βρισκόμουν. Ολες αυτές τις ημέρες δεν έφαγα τίποτα. Είχα λίγο νερό μέσα στο φορτηγό μου και έπινα. Οταν μου τελείωσε, πήγα σε άλλα φορτηγά», είπε.

Και συνέχισε: «Ακουγα συνέχεια θορύβους, αλλά δεν μπορώ να ξέρω από πού προέρχονταν. Βγήκα την τρίτη ημέρα που κατάλαβα ότι είχε πέσει η θερμοκρασία και για να σιγουρευτώ, έπιασα τις λαμαρίνες με τα χέρια μου. Εψαχνα στα τυφλά και τελικά είδα μια πινακίδα που έγραφε έξοδος κινδύνου. Την ακολούθησα και κατάφερα να βγω από το σημείο που ήμουν»,ανέφερε στην κατάθεσή του ο 21χρονος Λευκορώσος.

Σύμφωνα με τον Alpha, οι υπεύθυνοι του Λιμενικού εκτιμούν ότι τρία στοιχεία κράτησαν τον νεαρό Λευκορώσο στην ζωή. Πρώτον, ότι βρισκόταν στο γκαράζ -1, όπου δεν είχε εκδηλωθεί φωτιά, η οποία ξέσπασε στο δεύτερο και στο τρίτο ντεκ του πλοίου. Δεύτερον, ότι τα γκαράζ σφραγίζονται αεροστεγώς, με αποτέλεσμα να μην εισχωρήσει μεγάλη ποσότητα καπνού στο εσωτερικό του. Τρίτον, η ψυχραιμία στον τρόπο που αντέδρασε.

Για προληπτικούς λόγους, ο 21 ετών Λευκορώσος, νοσηλεύεται στην Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική ζήτησε από το υπουργείο Ναυτιλίας την μετακίνηση του Euroferry Olympia.

Και αυτό, γιατί σύμφωνα με την ενημέρωση, «έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης» επί του σκάφους στη σημερινή του θέση.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας

“Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε το ΥΝΑΝΠ ότι έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης επί του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «EUROFERRY OLYMPIA», στη σημερινή του θέση.

Για τον λόγο αυτό ζήτησε την μετακίνηση του πλοίου σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ, με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λαμβάνοντας υπ’ όψη την παρούσα κατάσταση του πλοίου και τις λοιπές συνθήκες και προϋποθέσεις μετακίνησής του σε ασφαλές λιμάνι, επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει την διαχείριση της ναυαγιαίρεσης για τις κατάλληλες και ασφαλείς ενέργειες, με σκοπό την μετακίνηση του στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας.

Η μετακίνηση και η διαμονή των συγγενών των αγνοουμένων στο λιμάνι μετακίνησης, θα γίνει με φροντίδα και μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής”.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα