ΕπικαιρότηταΚόσμος

SOS για τη γρίπη των πτηνών στην Ολλανδία: Θα θανατωθούν περίπου 216.000 πουλερικά

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ολλανδία λόγω της γρίπης των πτηνών με τις αρχές να είναι έτοιμες να θανατώσουν περίπου 216.000 πουλερικά.

Περίπου 170.000 πουλερικά θα θανατωθούν μετά τον εντοπισμό από τις αρχές ενός πολύ μεταδοτικού στελέχους της γρίπης των πτηνών σε αγρόκτημα στην Ολλανδία, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (24/1) το υπουργείο Γεωργίας της χώρας.

Τα αγροκτήματα που βρίσκονται κοντά στην φάρμα αυτή στην επαρχία Νορντ Όλαντ θα αποκλειστούν έως ότου γίνουν τεστ για το στέλεχος Η5Ν1 του ιού και να εξακριβωθεί αν αυτό έχει εξαπλωθεί, σύμφωνα με το υπουργείο.

Παράλληλα και άλλο ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών ανακοινώθηκε από το υπουργείο σε αγρόκτημα στην νότια επαρχία Νορντ Μπράμπαντ, αναφέρει το υπουργείο Γεωργίας σε ξεχωριστή ανακοίνωσή του.

Περίπου 46.000 κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων θα θανατωθούν εκεί, προσθέτει η σχετική ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου.

Εκατοντάδες χιλιάδες κοτόπουλα, πάπιες, γαλοπούλες και δεκάδες άγρια πτηνά έχουν θανατωθεί στην Ολλανδία έπειτα από διάφορα ξεσπάσματα της νόσου το 2021.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα