ΕπικαιρότηταΚόσμος

Σοκ! Εννέα πτώματα βρέθηκαν κρεμασμένα από γέφυρα στο Μεξικό (Σκληρές εικόνες)

Τα πτώματα 10 ανθρώπων βρέθηκαν στην πολιτεία Σακατέκας, στο κεντρικό Μεξικό, εννέα εκ των οποίων κρέμονταν από μια γέφυρα, σε μια σειρά δολοφονιών, που όπως όλα δείχνουν σχετίζονται με την αντιπαλότητα μεταξύ συμμοριών, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Το δέκατο πτώμα εντοπίστηκε σε έναν κοντινό αυτοκινητόδρομο, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Δημόσιας Ασφαλείας της πολιτείας, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Τα πτώματα βρέθηκαν στην πόλη Κουαουτέμοκ, όπως έγινε γνωστό μέσω δελτίου Τύπου από την τοπική κυβέρνηση.

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

Οι δολοφονίες πιθανόν συνδέονται με μια διαμάχη μεταξύ εγκληματικών συμμοριών που δρουν στην περιοχή, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ενώ τεράστια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από τις Αρχές, με ειδικές δυνάμεις και βαρύ εξοπλισμό.

Η βία που σχετίζεται με τη δράση συμμοριών σε ορισμένες περιοχές του Μεξικού έχει αυξηθεί πρόσφατα, μεταξύ άλλων στις δημοφιλείς τουριστικές περιοχές της πολιτείας Κιντάνα Ρόο.

 

Χθες, ο πρόεδρος της χώρας Αντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε ότι στρατεύματα της Εθνοφρουράς θα αναπτυχθούν μόνιμα στο Κανκούν και τα περίχωρά του, μετά την έξαρση των βίαιων επεισοδίων, μεταξύ άλλων τον θάνατο δύο τουριστών στο θέρετρο Τούλουμ, οι οποίοι παγιδεύτηκαν σε ανταλλαγή πυρών.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, φέτος έως τον Σεπτέμβριο, 21.495 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια που σχετίζονται με συμμορίες, δηλαδή ένας μέσος όρος περίπου 2.400 ανθρώπων τον μήνα…

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα