ΕπικαιρότηταΠολιτική

Σκληρή κριτική Κοτζιά σε Τσίπρα

Σκληρή κριτική εμμέσως κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ανάμεσα σε άλλα, ότι «ένα κομμάτι στο Μέγαρο Μαξίμου έχει αλαζονική συμπεριφορά».

Συνέχισε λέγοντας«Τι μας είπαν χθές; Φταίει δηλαδή ο λαός, που δεν κατάλαβε;… Δεν είναι τρόπος συμπεριφοράς απέναντι στον κόσμο!… Χρειάζεται αλλαγή ρότας, να πάνε στην άκρη ορισμένοι, που είναι δίπλα στον Πρωθυπουργό! Μόνο ο λαός έκανε λάθος; Αυτοί που έκαναν λάθος εκτιμήσεις δεν θα αναλάβουν τις ευθύνες τους; Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα».

Ο κ. Κοτζιάς εκτίμησε ότι το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά έπρεπε να γίνει «συντεταγμένα και πιο νωρίς», ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ έλαβαν υπουργικές θέσεις.

«Δεν έπρεπε να γίνει το άνοιγμα με μια δέσμευση ότι πολλοί που θα έρχονταν θα έπρεπε να γίνουν και μέλη της κυβέρνησης. Δεν είναι καλή εικόνα για τον κόσμο αυτό», είπε σχετικά.

 

Κλιμακώνοντας τη ρητορική του, ο κ. Κοτζιάς άσκησε κριτική και για το ότι η Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ βρέθηκε εκτός λήψης αποφάσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχουν άλλες δυνάμεις όπως είναι το ΠΡΑΤΤΩ που συμπορευόμαστε 9 χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ που έδειξαν τρομερή πειθαρχία και νομιμοφροσύνη απέναντι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να μην στενοχωρηθούν κάποιοι, αίφνης γίνανε τα αποπαίδια», ανέφερε.

 

Επίσης, υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος θα έπρεπε να είχε αποχωρήσει νωρίτερα από την κυβέρνηση.

«Από τη στιγμή που τελειώσαμε με τα μνημόνια, έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση την αριστερή στροφή, και όχι να περιμένουμε πότε θα μας εγκαταλείψουν όσοι πριν μας είχαν λαβώσει. Θα έπρεπε ο κ. Καμμένος να έχει εγκαταλείψει την κυβέρνηση πολύ νωρίτερα. Όταν η κυβέρνηση για να μην θίξει Καμμένο δεν κάνει καμπάνια για να πείσει για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν ο κυβερνητικός εταίρος καταγγέλλει τη Συμφωνία ως προδοσία. Πως μπορείς να πείσεις τον κόσμο επαρκώς ότι έχεις δίκιο; Έτσι διευκόλυναν κόσμο να πάει στη ΝΔ».

Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε από τον κ. Τσίπρα «να κάνει συμμαχίες, όχι να τσιμπολογάμε από δω κι από εκεί, με σεβασμό απέναντι σε όλους εμάς, ακούγοντας και τη γνώμη μας και να προχωρήσει σε ένα μέτωπο που να κερδίσει τη μάχη σε ένα μήνα».

 

Ο ίδιος απέδωσε τη μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στο ποσοστό αποχής του κόσμου που προέρχεται από την παλιά Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ.

«Ελπίζω αυτή η απόφασή τους να ήταν μόνο ένα μήνυμα διδαχής απέναντι σε όλους μας. Ελπίζω να βρούμε τον τρόπο να τους κινητοποιήσουμε. Οι εκλογές κερδίζονται στο κέντρο. Οι εκλογές κερδίζονται ή χάνονται από την αποχή. Αν δηλαδή στη ΝΔ επιστρέφουν αυτοί που απείχαν πριν μερικά χρόνια, και αν από τον ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί από αυτούς που τον ψήφισαν απέχουν, τότε είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις. Έχει μεγάλη σημασία, ο Αλέξης ο Τσίπρας και το επιτελείο του να πείσουν εκείνο το κομμάτι του κόσμου να εγκαταλείψει την θέση της αποχής και να συνδράμουν ενεργά στη μάχη».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα