FeaturedPlusΕπικαιρότητα

Εορταστικό σιροπιαστό κέικ με γλάσο

Ενα εορταστικό κέικ, που θα αρέσει πολύ σε μικρούς και μεγάλους, νόστιμο, δροσερό, αφράτο και (κυρίως) σιροπιαστό.

Δοκιμάστε το και θα ενθουσιάσετε όλους όσοι θα το γευτούν.

 

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

400 γραμμάρια γιαούρτι σακούλας

4 αυγά

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

1 μαργαρίνη με βούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια

Ξύσμα 1 λεμονιού

½ φλιτζάνι του καφέ χυμός λεμονιού

1 κουταλάκι γλυκού σόδα

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2½  φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη

2½ φλιτζάνια τσαγιού νερό

Χυμός και φλούδα ½ λεμονιού

 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

250 γραμμάρια τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)

120 γραμμάρια βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Αρωμα υγρής βανίλιας

Νιφάδες σοκολάτας ή όποιου άλλου γλυκού ή καραμελωμένου φρούτου προτιμάτε (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170˚C και αλείφουμε με λίγο βούτυρο να στρογγυλό ταψί.

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα.

Διαλύουμε την σόδα στον χυμό λεμονιού.

Προσθέτουμε ένα προς ένα τα αυγά, τη βανίλια, το ξύσμα και την σόδα που διαλύσαμε στον χυμό του λεμονιού.

Χαμηλώνουμε το μίξερ και ρίχνουμε το γιαούρτι και λίγο – λίγο το αλεύρι.

Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ το μίγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.

Το αδειάζουμε στο ταψί, ρίχνουμε το φλουρί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε την πίτα μας στους 180˚C για περίπου μια ώρα.

Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Στο μεταξύ βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει ελαφρά.

Περιχύνουμε την πίτα μας με το καυτό σιρόπι και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

(Για να σιροπιαστεί καλύτερα, με ένα καλαμάκι κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια της πίτας μας).

Ετοιμάζουμε το γλάσο.

Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με το  βούτυρο και ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια.

Απλώνουμε το γλάσο πάνω από την πίτα μας με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή μιας παλέτας, δημιουργώντας κορυφές.

Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες.

(Από το αρχείο συνταγών Flora)

 

Καλή απόλαυση και χρόνια σας πολλά!

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Featured