ΔήμοιΔήμος Γαλατσίου

Σημαντική ανακοίνωση για τα προνοιακά επιδόματα

Ο Δήμος Γαλατσίου ενημερώνει πως πλέον μπορούν να προσέρχονται στο Κέντρο Κοινότητας Γαλατσίου (Γ. Βάσσου 5 και Αγ. Γλυκερίας 22) πολίτες οι οποίοι θέλουν να αιτηθούν για πρώτη φορά επίδομα αναπηρίας.

Δικαιολογητικά που απαιτούνται:

  • Αριθμός ΑΜΚΑ
  • Αστυνομική ταυτότητα (ή διαβατήριο)
  • Φωτοτυπία του ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού

Οι νέοι αιτούντες δεν πρέπει ούτε να έχουν κλείσει ραντεβού σε γιατρό προκειμένου να συνταχθεί ο εισηγητικός φάκελος για το ΚΕΠΑ, ούτε να έχουν προχωρήσει ήδη σε πιστοποίηση της αναπηρίας τους από τα ΚΕΠΑ.

Για τους παλιούς δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων, εάν ένα άτομο με αναπηρία ελάμβανε στο παρελθόν Προνοιακό επίδομα αναπηρίας, αλλά η περίοδος χορήγησης του έχει λήξει και δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή πιστοποίηση ΚΕΠΑ σε ισχύ ή δεν έχει έτοιμο εισηγητικό φάκελο από γιατρό, τότε θεωρείται νέα περίπτωση και μπορεί να απευθυνθεί στο Κέντρο Κοινότητας, ώστε να υποβάλλει αίτηση στον ΟΠΕΚΑ.

Οι εντασσόμενοι στη νέα πιλοτική διαδικασία απαλλάσσονται της καταβολής του παραβόλου των 46,14 ευρώ για την πρωτοβάθμια εξέτασή τους από Υγειονομική Επιτροπή των ΚΕΠΑ και αυτό ανεξάρτητα από άλλες προϋποθέσεις.

Αιτήσεις για τα επιδόματα γίνονται δεκτές στο Κέντρο Κοινότητας και στα κεντρικά του ΟΠΕΚΑ (πρώην ΟΓΑ), Πατησίων 30. Η λήξη του πιλοτικού προγράμματος θα είναι η 30η Ιουνίου 2018.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210-2222011

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι