Δύο σημαντικά έργα που σχετίζονται με το παιδί, δρομολογούνται σε Πέραμα και Πειραιά, μετά από ισάριθμες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με τις οποίες εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη.

Συγκεκριμένα:

Στο Πέραμα θα γίνουν εργασίες ανάπλασης σε 12 παιδικές χαρές που με πρωτοβουλία του Δήμου έχουν κλείσει, καθώς στερούνται και τα ελάχιστα μέτρα ασφαλείας.

Στόχος των εργασιών προϋπολογισμού 519.000 ευρώ, που θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Αττικής, είναι οι παιδικές χαρές να γίνουν ασφαλείς και με πιστοποιημένους χώρους για την κάλυψη των αναγκών παιχνιδιού και άθλησης των παιδιών και των εφήβων.

Στον Πειραιά στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος για σχολεία, θα γίνουν εργασίες συντήρησης στα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία που είναι εγκατεστημένα στο σχολικό συγκρότημα επί των οδών Αλεξάνδρου, Τζαβέλα, Πυθαγόρα και Μεγ. Αλεξάνδρου.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 190.000 ευρώ και θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, σε δήλωσή του υπογράμμισε:

«Τα έργα, που αφορούν το παιδί μέσα ή έξω από το σχολείο βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας και τους δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα. Τα συγκεκριμένα έργα εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα παρεμβάσεων σε παιδικές χαρές και σχολεία».

 

Προτεινόμενα