ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Σημάδια βελτίωσης δείχνει ο 20χρονος Γεράσιμος, ο μόνος επιζών από το 1ο βαγόνι

Τη δική του «μάχη» συνεχίζει να δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο 20χρονος Γεράσιμος, ο μόνος επιζών από το πρώτο βαγόνι του επιβατηγού τρένου στα Τέμπη.

Μάλιστα, για πρώτη φορά εκφράζεται μία «σπίθα ελπίδας», καθώς θα ξεκινήσει η διαδικασία για την αποσωλήνωσή του, έχοντας δείξει σημάδια βελτίωσης στην υγεία του.

«Ελπίζουμε σήμερα ή αύριο να ξεκινήσει η διαδικασία να αποσωληνωθεί. Να ξυπνήσει, να είναι γερός, να μην θυμάται πολλά πράγματα… Έχουμε δρόμο πάντως, δεν σταματάμε… τι θα χρειαστεί από πλαστικές θα δούμε… Αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι σιγά-σιγά θα μπορέσει να επανέλθει», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας του.

Ο νεαρός φοιτητής φέρεται να εκτοξεύτηκε στα χωράφια και εκεί τον βρήκαν χωρίς τις αισθήσεις του οι διασώστες. «Τουλάχιστον αισθανόμαστε τυχεροί που τον έχουμε και θα δούμε στην πορεία τι θα αντιμετωπίσουμε, όλοι μαζί θα τον βοηθήσουμε. Τουλάχιστον δεν τίθεται θέμα άλλο σοβαρό. Είμαστε στη χειρότερη κατάσταση που θα μπορούσε να είναι κάποιος και βλέποντας ανθρώπους άλλους αρκετά καλύτερα από αυτούς που έχουνε χάσει τα παιδιά τους» ανέφερε ο πατέρας του 20χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του νεαρού διατηρεί επιχείρηση εκτυπώσεων στον Βόλο. Ο 20χρονος πολυτραυματίας ταξίδευε για Θεσσαλονίκη, όπου σπουδάζει. Στο καμένο βαγόνι βρισκόταν το κυλικείο, το οποίο ήταν γεμάτο από νέους ανθρώπους και από το οποίο δεν έχει μείνει τίποτα εξαιτίας της σύγκρουσης, καθώς μετατράπηκε σε μια άμορφη μάζα.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα