ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Σεπόλια: Απαραίτητη η ψυχολογική στήριξη του 12χρονου παιδιού

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στην υπόθεση του βιασμού 12χρονης από 53χρονο στα Σεπόλια.

Σύμφωνα με μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά, ο κατηγορούμενος με απειλές εξέδιδε το νεαρό κορίτσι και σε άλλους, με τους οποίους ερχόταν σε επαφή, μέσω προφίλ που έφτιαχνε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου κανόνιζε τα ραντεβού και φυσικά εισέπραττε χρήματα.

Στo Mega μίλησε η δικηγόρος της 12χρονης Ασπασία Ταραχοπούλου, κάνοντας λόγο για «σοκαριστική υπόθεση».

«Είναι μια σοκαριστική υπόθεση, δεν έχω να πω πολλά γιατί βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης που είναι μυστική. Έχω δηλώσει παράσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας από τη μεριά της οικογένειας, που είναι συγκλονισμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, είπε ότι είναι «ανυπόστατες οι φήμες για σκευωρία και πλεκτάνη εις βάρος του 53χρονου» και ανέφερε ότι υπάρχει μια ογκωδέστατη δικογραφία 1.000 σελίδων «που πρέπει να μελετηθούν».

Στη συνέχεια η κυρία Ταραχοπούλου έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού από τα κανάλια, μιλώντας για στοχοποίηση της ανήλικης.

«Εχω σοβαρό παράπονο από τα κανάλια. Η υπόθεση αφορά ένα ανήλικο παιδί και δεν έχουν σεβαστεί τίποτα. Έχουν στοχοποιήσει το παιδί, είναι γνωστή η ταυτότητά του, οι δημοσιογράφοι είναι όλη μέρα και όλη νύχτα έξω από το σπίτι της οικογένειας. Έχουν δημοσιοποιήσει φωτογραφία του παιδιού με πίξελ. Εμείς θα στείλουμε εξώδικο σε όλα τα κανάλια, για να σταματήσει η έκθεση του παιδιού στη δημοσιότητα.

«Ο κατηγορούμενος δεν έχει απολογηθεί ακόμα, εκμεταλλεύεται το παραμικρό σε βάρος του παιδιού. Πρώτο μας μέλημα είναι η προστασία του παιδιού που βάλλεται από παντού. Αυτό που υφίσταται τώρα είναι δεύτερη διαπόμπευση. Κάνω έκκληση στα κανάλια και τους δημοσιογράφους να αφήσουν την οικογένεια στην ησυχία τους, γιατί περνούν ένα βασανιστήριο», τόνισε η συνήγορος της οικογένειας.

Παραλλήλως,  η κυρία Ταραχοπούλου επεσήμανε ότι μέχρι τώρα δεν έχει εμφανιστεί καμία κρατική υπηρεσία προκειμένου να αναλάβει την ψυχολογική υποστήριξη του παιδιού. «Το παιδί δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί κάποιος από την κοινωνική υπηρεσία, από το κράτος, που θα μπορούσε να αναλάβει την ψυχολογική υποστήριξη του παιδιού».

Σύμφωνα με την ίδια, τη Δευτέρα υπήρξε μόνο μία τηλεφωνική επικοινωνία με τη μητέρα του κοριτσιού, προκειμένου να την ενημερώσουν ότι έχει οριστεί παιδοψυχολόγος για να εξετάσει το παιδί.

Η δικογραφία

Πάντως, όπως φαίνεται από τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο 33ος τακτικός ανακριτής, η δίωξη που έχει ασκηθεί για την υπόθεση του βιασμού και μαστροπείας, δεν αφορά μόνο τον 53χρονο καταστηματάρχη από τα Σεπόλια και τον 42χρονο που συνελήφθη μαζί του ως “πελάτης” του, αλλά και “κάθε άλλον υπεύθυνο” που εντοπιστεί από τις αρχές ότι εμπλέκεται στην σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση του παιδιού.

Η δίωξη για τον 53χρονο περιλαμβάνει αδικήματα που αφορούν βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, γενετήσια πράξη με ανήλικο, διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανήλικου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων κ.ά., ενώ δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγόριες για τα όπλα, περίστροφα, μαχαίρια, σφαίρες και ξιφολόγχη, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε χώρους του κατηγορουμένου.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα