ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Σεισμός: Θλίψη για το ζευγάρι των Ελλήνων στην Αντιόχεια που βρέθηκαν αγκαλιασμένοι

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση ότι νεκρό εντοπίστηκε το ζευγάρι των Ελλήνων που αναζητούνταν στην Αντιόχεια.

Οι Τούρκοι διασώστες που έψαχναν στα συντρίμμια της πολυκατοικίας που βρισκόταν το ζευγάρι των Ελλήνων που έμενε στην Τουρκία, αρχικά εντόπισαν το πτώμα του άνδρα κάτω από τόνους τσιμέντου. Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε και το σώμα της γυναίκας του ομογενή.

Σύμφωνα με το Mega, οι δυο τους καταπλακώθηκαν στην κρεβατοκάμαρά τους και μάλιστα βρέθηκαν από τους διασώστες αγκαλιασμένοι.

Το δύσκολο έργο της αναγνώρισής τους ανέλαβε ο γαμπρός τους, ο άντρας της κόρης τους, ο οποίος και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για το ζευγάρι.

Συγκινημένος ο γαμπρός του ζευγαριού δήλωσε ότι «μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν κάτω από το κρεβάτι, μαζί, αγκαλιασμένοι. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Ο Θεός ας αναπαύσει τις ψυχές τους».

Για την ανεύρευσή τους είχε κινηθεί η 1η ΕΜΑΚ που βρέθηκε στην Αντιόχεια, όμως την Παρασκευή το πρωί αποφάσισε να σταματήσει τις έρευνες στο σημείο, καθώς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες δεν είχε εντοπιστεί κανένα σημάδι ζωής, ούτε από τις έρευνες των ανδρών της ΕΜΑΚ, ούτε και από τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Η ΕΜΑΚ με γεώφωνα, θερμικές κάμερες με μικρόφωνα, διασωστικά σκυλιά και δύο ειδικού τύπου οχήματα, ερεύνησε στα συντρίμμια, με την ελπίδα να εντοπιστεί το άτυχο ζευγάρι.

Οπως έγινε γνωστό στο ΑΜΠΕ από την Πυροσβεστική, ο ένας διασώστης είχε μπει μέσα στο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος της εξαώροφης πολυκατοικίας όπου διέμενε το ζευγάρι, προσπαθώντας να τους εντοπίσει.

Λίγο αργότερα, η επιχείρηση της ελληνικής αποστολής σταμάτησε καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη ζωής, και τα τουρκικά συνεργεία προχώρησαν σε «εκκαθάριση» του χώρου, με σκαπτικά εργαλεία που δεν κάνουν διάτρηση.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα