ΕπικαιρότηταΚόσμος

Σε στρατιωτικά γυμνάσια μεγάλης κλίμακας ο Πούτιν

Photo by kremlin.ru

Στα μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιούνται στη ρωσική Άπω Ανατολή και στα οποία συμμετέχουν πολλές χώρες, ανάμεσά τους η Κίνα θα συμμετάσχει ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν έφτασε στο Σεργκεϊέφσκι, μία από τις περιοχές όπου θα διεξάγονται τα στρατιωτικά γυμνάσια, που έχουν ονομαστεί Vostok-2022, επεσήμανε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Τα γυμνάσια θα ολοκληρωθούν αύριο 7 Σεπτεμβρίου.

«Σε εξέλιξη βρίσκεται μια σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών» με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον επικεφαλής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ, διευκρίνισε ο Πεσκόφ, ενώ πρόσθεσε ότι ο Πούτιν «θα μπορέσει να παρακολουθήσει την τελική φάση των γυμνασίων» μετά τη σύσκεψη.

Μεγάλη συμμετοχή

Τα γυμνάσια Vostok-2022 ξεκίνησαν την προηγούμενη Πέμπτη με ελιγμούς πολεμικών αεροσκαφών, μετακινήσεις μονάδων αντιαεροπορικής άμυνας και προσομοιώσεις αποναρκοθέτησης στη θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, περισσότεροι από 50.000 στρατιωτικοί, περισσότερα από 5.000 όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός -ανάμεσά τους 140 αεροσκάφη και 60 πολεμικά πλοία και πλοία γενικής υποστήριξης- συμμετέχουν στα γυμνάσια.

Σε αυτά συμμετέχουν πολλές συμμαχικές και γειτονικές χώρες της Ρωσίας, όπως η Λευκορωσία, η Συρία, η Ινδία και η Κίνα. Τα γυμνάσια αυτά πραγματοποιούνται την ώρα που η ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης είναι οξυμένη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, όπως και μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας λόγω της Ταϊβάν.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα